Historisk arkiv

Presseinformasjon

Presseakkreditering for giverkonferanse i Oslo for Nigeria og området rundt Tsjad-sjøen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

Norge, sammen med Tyskland, Nigeria og FN er vertskap for en internasjonal giverkonferanse i Oslo 24. februar. Frist for presseakkreditering er 21. februar.

Giverkonferansen finner sted på Scandic Holmenkollen Park i Oslo fredag 24. februar kl 10.00 – 17.30. For program og mer informasjon om konferansen, se konferansens hjemmeside: http://oslohumanitarianconference2017.org/

Søknad om presseakkreditering kan sendes via denne nettsiden innen 21. februar: http://oslohumanitarianconference2017.org/media1.cfm

Konferansen overføres i sin helhet direkte på nett-tv på regjeringen.no

Konferansen er åpen for at presse kan følge den fra et eget presserom på hotellet, der den vil bli direkteoverført på nett-tv. Det blir pressekonferanse med arrangørene kl 13.00 – 13.30. Pressekonferansen blir også overført på nett. Det blir mulighet for å gjøre intervjuer i presserommet, og på oppsatte områder etter avtale.

Nett-tv Press Conference Oslo Humanitarian Conference on Nigeria and the Lake Chad Region

Se sendingen her

Se sendingen her

Emneknagg: #OsloHumConf

Pressebilder gjøres fortløpende tilgjengelig på UDs Flickr-side.

Pressekontakt for Utenriksdepartementet: Astrid Sehl, mob 92284752, astrid.sehl@mfa.no

Sivilsamfunnsarrangement 23. februar

Torsdag 23. februar er det et eget arrangement for sivilt samfunn på Scandic Holmenkollen Park i Oslo. Dette vil også bli overført direkte på nett-tv. Deltakerne er representanter for lokale organisasjoner i de fire landene samt norske og internasjonale bistandsorganisasjoner. Anbefalingene fra dette arrangementet vil bli presentert på giverkonferansen.  

Nett-tv Civil society meeting Oslo Humanitarian Conference on Nigeria and the Lake Chad Region

Se sendingen her

Se sendingen her

Pressekontakt for sivilsamfunnsarrangementet: Line Hegna, mobil +47 474 18 247, e-post line.hegna@reddbarna.no

Bakgrunn  

Over 10,7 millioner mennesker har et akutt behov for humanitær bistand i området rundt Tsjad-sjøen, som grenser til Nigeria, Kamerun, Niger og Tsjad. Størsteparten av det kriserammede området ligger i det nordøstlige Nigeria. FN, humanitære organisasjoner og Røde Kors har sendt ut store nødhjelpsappeller og det haster å få hjelpen frem.  

Giverkonferansen blir åpnet av Norges utenriksminister Brende, Tysklands utenriksminister Sigmar Gabriel, Nigerias utenriksminister Mr. Geoffrey Onyeama og under-generalsekretær og leder for FNs kontor for koordinering av humanitær innsats, Stephen O’Brien. Ministre fra regionen, representanter fra Den afrikanske union og EU, giverland, ledere for FN-organisasjoner og sivilsamfunnsrepresentanter er invitert.

***

Se bilder fra konferansen