Historisk arkiv

Presseinformasjon

Statssekretær Frølich Holte til Etiopia

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

Statssekretær Jens Frølich Holte besøker Etiopia fra 2. til 4. mai. Formålet er å følge opp Norges brede utviklingsengasjement i landet, med vekt på flyktningsituasjonen og klimautfordringer. Mulighetene for økt næringslivssatsing vil også være et viktig tema.

Norge har et bredt utviklingspolitisk partnerskap med Etiopia som omfatter klima, utdanning, menneskerettigheter og humanitær bistand. Statssekretær Jens Frølich Holte møter under besøket representanter for etiopiske myndigheter, opposisjonen, FN, Verdensbanken, Den afrikanske union (AU) og NGOer.

Norge inngikk i 2011 et klimapartnerskap med Etiopia. I fjor forsterket regjeringen samarbeidet ved å signere avtaler som støtter skog- og klimasmarte landbruksprogrammer.

- Norge vil gi honnør til Etiopia for landets globale klimalederskap. Til tross for at Etiopia er ett av verdens fattigste land har myndighetene lansert imponerende planer for grønn økonomisk vekst, sier statssekretær Frølich Holte.

Etiopia er det nest største mottakerlandet for flyktninger fra Afrika. I dag huser de vel 900.000 registrerte flyktninger. Samtidig har Etiopia egne utfordringer, etter flere års tørke og tidvise konflikter i deler av landet. I dag er det godt over en million internt fordrevne og nærmere åtte millioner mennesker i Etiopia som har behov for humanitær hjelp. Under statssekretærens besøk legges det opp til en felttur for å få mer kjennskap til utfordringene knyttet til håndtering av flyktningstrømmer fra naboland.

- Etiopias «åpen dør»-politikk overfor flyktninger og migranter fra konfliktfylte naboland er et viktig bidrag for å avhjelpe en svært krevende humanitær situasjon. Norge følger utviklingen og bistår Etiopia i arbeidet med å håndtere flyktningstrømmene fra naboland, sier statssekretær Frølich Holte.

Pressekontakt: Pressevakt UD, 23 95 00 02