Historisk arkiv

Presseinformasjon

Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein besøker Etiopia 4.-6. februar

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

Besøket til Etiopia - et av Norges største partnerland - er Ulsteins første reise som utviklingsminister. Han møter representanter for etiopiske myndigheter, FN, Verdensbanken, Den afrikanske union og frivillige organisasjoner.

Etiopia satser sterkt på skog og klimasmart jordbruk med støtte fra Norge. Utviklingsministeren skal bl.a. besøke lokalsamfunn som planter skog for å bekjempe jorderosjon.

- Jeg er imponert over at Etiopia, til tross for å være ett av verdens fattigste land, har tatt et globalt klimalederskap. Det er viktig også å møte menneskene som bidrar til dette i felt, sier utviklingsministeren. 

Norges langsiktige partnerskap med Etiopia er bredt og omfatter også utdanning, demokratiutvikling, godt styresett, menneskerettigheter og likestilling.

Etiopias statsminister, Abiy Ahmed, har satt i gang omfattende reformer med mål om økt demokrati, forsoningsprosess og økonomisk utvikling.

- Norge vil være en sterk støttespiller for Etiopias reformagenda. Reformer som styrker kvinners politiske deltakelse og næringslivets rammebetingelser vil samtidig bidra til bærekraftig vekst, sier utviklingsministeren.    

Under besøket skal utviklingsministeren også holde åpningsinnlegg på Den afrikanske unions høynivådialog om jenter på flukt og utdanning.

- I en tid hvor globale normer og multilateralt samarbeid er under press, er Den afrikanske union en strategisk og sentral partner for Norge. Partnerskapet styrker vårt felles arbeid for å nå bærekraftsmålene, ikke minst innenfor utdanning, påpeker utviklingsministeren.

Pressekontakt (med på reisen): Kari Eken Wollebæk, e-post: kew@mfa.no, mob.: 928 27 327