Historisk arkiv

Presseinformasjon

Utenriksministeren til hovedsesjonen i FNs menneskerettighetsråd

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

- I en tid hvor internasjonalt samarbeid og menneskerettighetene er under økende press, ønsker jeg å tydeliggjøre Norges sterke engasjement for menneskerettighetene, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Utenriksministeren deltar 25. februar på hovedsesjonen i FNs menneskerettighetsråd i Genève, hvor hun vil holde Norges hovedinnlegg. Under hovedsesjonen møtes utenriks- og justisministre fra 100 land, samt høynivårepresentanter fra FN og sivilt samfunn.

Norge tilrettelegger og leder resolusjonsforhandlingene om menneskerettighetsforsvarere i FNs menneskerettighetsråd. I denne sesjonen vil Norge lede forhandlingene om en ny resolusjon om miljøforsvareres rettigheter.

- Jeg er bekymret for det økte antallet drap på menneskerettighetsforsvarere som arbeider med miljøspørsmål. Et sterkt budskap fra menneskerettighetsrådet som anerkjenner miljøforsvareres rettigheter og innsats for bærekraftig utvikling, kan bidra til bedre beskyttelse av denne gruppen, sier utenriksministeren.

Utenriksminister Eriksen Søreide vil også møte FNs høykommissær for menneskerettigheter Michelle Bachelet. Norge inngikk i fjor en fireårig avtale med kontoret for FNs høykommissær for menneskerettigheter. Avtalen innebærer at Norge fra 2018 til 2021 vil støtte høykommissærens arbeid for menneskerettighetene med 660 millioner kroner.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg, mobil 922 197 69