Historisk arkiv

Presseinformasjon

Statssekretær Hagen til Israel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

Statssekretær Marianne Hagen besøker 3.-4. juni Israel, hvor hun blant annet vil åpne en norsk-israelsk næringslivskonferanse og møte israelske myndigheter.

- Israel og Norge har gode muligheter for å øke samarbeidet innen privat sektor. Begge land har ledende miljøer på flere områder, og vi har mye å tilby hverandre. Sammen kan vi utvikle teknologi og produkter for større markeder, sier statssekretær Hagen.

Næringslivskonferansen arrangeres av Norges ambassade i Tel Aviv. Konferansen er en konkret oppfølging av intensjonserklæringen som Norge og Israel undertegnet i 2017, om økt samarbeid innen forskning, innovasjon og utvikling. Tema for konferansen er innovasjon, teknologiutvikling og bedriftssamarbeid innen jordbruk, akvakultur, e-helse, smarte byer og mobilitet. Blant de norske samarbeidspartnerne er Innovasjon Norge, Forskningsrådet og det norsk-israelske handelskammeret.

Statssekretær Hagen vil også møte israelske myndigheter. I disse møtene vil regjeringens arbeid med kulturfremme og Norges forberedelser som gjesteland på bokmessen i Frankfurt, stå på dagsorden.

I tillegg vil statssekretær Hagen møte ledende kvinnelige entreprenører og andre samfunnsaktører.

Pressekontakt: UDs pressevakt, telefon: 23 95 00 02