Historisk arkiv

Presseinformasjon

Kinas utenriksminister besøker Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

Kinas utenriksminister Wang Yi besøker Norge torsdag 27. august. Besøket er del av en rundreise til flere europeiske land. Bekjempelse av koronaviruset, arbeidet i Sikkerhetsrådet, multilateralt arbeid og menneskerettigheter vil være viktige tema på møtet. I samråd med helsemyndighetene gjør Utenriksdepartementet et særskilt arbeid med smittevern i forbindelse med besøket.

Nett-tv Kinas utenriksminister besøker Norge

Se sendingen her

Se sendingen her

- Besøket er en god mulighet til å styrke forholdet mellom Norge og Kina, og til å fremme viktige norske utenrikspolitiske og økonomiske interesser. Tema som vil stå på dagsorden er blant annet bekjempelse av koronaviruset, arbeidet i Sikkerhetsrådet, menneskerettigheter, forhandlingene om en frihandelsavtale og samarbeid om spørsmål som hav, klima og utvikling, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.  

Under besøket skal utenriksminister Wang Yi møte utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Det blir et kort pressemøte med de to utenriksministrene torsdag kveld. Nærmere detaljer kommer. Tidligere på dagen skal den kinesiske utenriksministeren også på en høflighetsvisitt hos statsminister Erna Solberg. 

Presse som ønsker å dekke pressemøtet må søke om akkreditering før klokka 12 onsdag 26. august. På grunn av koronasituasjonen og hensynet til smittevern vil pressemøtet være åpent for et begrenset antall. Møtet vil bli strømmet.

Søknad om akkreditering sendes til seniorrådgiver Per Anders Nilsen (per.anders.pollen.nilsen@mfa.no) 

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg (guri.solberg@mfa.no), mobil 92 21 97 69

Pressemøte

Pressemøtet - kun for akkreditert presse - starter kl 21:00 og holdes på engelsk og kinesisk, med etterfølgende tolking. Korte introduksjoner fra de to utenriksministrene etterfulgt av spørsmål. Kommunikasjonssjef Trude Måseide leder møtet.