Historisk arkiv

Presseinformasjon

Møte i giverlandsgruppen for Palestina (AHLC) 23. februar

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Forbindelsene mellom partene ble gjenopprettet i november i fjor. Det er positivt at vi kan gjennomføre dette AHLC-møtet på et tidspunkt hvor israelske og palestinske myndigheter har gjenopprettet samarbeidet på helt nødvendige områder som sikkerhet, finans og helse, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Pressekonferansen etter møtet blir overført på nett-tv.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide leder 23. februar et digitalt møte i giverlandsgruppen for Palestina (AHLC). EUs høyrepresentant for utenriks- og sikkerhetspolitikk Josep Borrell er medvert. På møtet deltar representanter for Palestina, Israel, USA, og europeiske, arabiske og andre giverland.

Målet til giverlandsgruppen er å legge et institusjonelt og økonomisk grunnlag for en forhandlet to-statsløsning. Koronapandemien og høye smittetall i Palestina har rammet palestinsk økonomi hardt. Den palestinske selvstyremyndigheten (PA) hadde i fjor et betydelig budsjettunderskudd. Fattigdom og arbeidsløshet har økt.

- Pandemien har også forverret den allerede kritiske humanitære situasjonen i Gaza. På møtet vil vi fortsette å oppfordre til tett samarbeid mellom partene, fordi dette er helt avgjørende for å bekjempe koronapandemien. Det er også viktig å få til fremgang i det økonomiske samarbeidet. Det er helt nødvendig for å styrke palestinske myndigheters inntekter, sier Eriksen Søreide.

Nett-tv AHLC Press Conference

Se sendingen her

Se sendingen her

Akkreditering til pressemøte

Etter møtet - ca klokka 17.45 - blir det et digitalt pressemøte hvor utenriksminister Ine Eriksen Søreide vil oppsummere møtet og svare på spørsmål. Presse som ønsker å delta bes registrere seg til trude.maseide@mfa.no før klokka 11.00 tirsdag 23. februar.

Pressekontakt: Kommunikasjonssjef Trude Måseide (mobil: + 47 95 72 65 10, trude.maseide@mfa.no)