Historisk arkiv

Beredskapssenteret skal realiseres

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Justis- og beredskapsdepartementet

Dagens Næringsliv, 27. januar

DN skriver mandag 20. januar at planene om et fullverdig beredskapssenter med helikopterbase på Alnabru lå klare, men at noe av det første jeg gjorde som justis- og beredskapsminister var «å kreve flere alternativer til beredskapssenter på bordet», som om det var å skyve prosjektet ut i det blå. Dette er en fremstilling det ikke er dekning for, skriver Anders Anundsen i et innlegg i DN.

DN skriver mandag 20. januar at planene om et fullverdig beredskapssenter med helikopterbase på Alnabru lå klare, men at noe av det første jeg gjorde som justis- og beredskapsminister var «å kreve flere alternativer til beredskapssenter på bordet», som om det var å skyve prosjektet ut i det blå. Dette er en fremstilling det ikke er dekning for.

Den rødgrønne regjeringen hadde utformet planer for et beredskapssenter på 18 600 kvadratmeter på Alnabru. I fjor este Politidirektoratets forslag til byggeprogram for senteret til et anbefalt bruttoareal på om lag 34 000 kvadratmeter – altså nesten dobbelt så mye. Den forrige regjeringen fikk utsatt fristen for gjennomføring av skisseprogram til etter regjeringsskifte, antagelig fordi de selv ikke våget å gå videre med det prosjektet som da ble foreslått.

Jeg er opptatt av å realisere beredskapssenteret på Alna i tråd med den opprinnelige planen, men jeg erkjenner samtidig at det er en viss risiko for at det prosjektet ikke kan realiseres på grunn av det dårlige forarbeidet. Det er imidlertid ingen grunn til å frykte at prosjektet «nullstilles», slik DN skriver.

Jeg har jobbet hardt for å få prosjektet på skinner igjen. Regjeringen fortsetter prosjekteringen på Alnabru i samme tempo som den forrige regjeringen la opp til. Samtidig kommer vi også til å utrede andre løsninger for å sikre oss, dersom vi mot formodning ikke finner en løsning på Alnabru. Jeg legger opp til å sende saken til Stortinget allerede i høst.