Historisk arkiv

Regjeringen Støre

Fraråder reiser til land i sørlige Afrika

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Støre

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til Botswana, Eswatini, Lesotho, Malawi, Mosambik, Namibia, Sør Afrika og Zimbabwe.

De nye reiserådene innføres som følge av at en ny smittevariant (B.1.1.529), som gir grunn til bekymring, er oppdaget i flere land i det sørlige Afrika. I tråd med helsemyndighetenes anbefaling, har Utenriksdepartementet besluttet å fraråde reiser til disse åtte landene.

Etter at det globale reiserådet ble avviklet 1. oktober, innfører UD nå reiseråd for enkeltland etter en helhetlig og grundig vurdering av flere forhold, hvor konsekvenser av pandemien kan være én faktor. Det er fortsatt stor usikkerhet knyttet til den nye virusvarianten og Utenriksdepartementet vil revidere landlisten dersom situasjonen tilsier det. Reiserådet vil vurderes fortløpende i samråd med helsemyndighetene.  

Norske borgere som oppholder seg i disse landene, oppfordres til å følge lokale smitteverntiltak og å følge utviklingen i lokale og internasjonale medier. Registrer deg på reiseregistrering.no eller i appen Reiseklar dersom du ønsker informasjon fra norske myndigheter.

Om UDs reiseråd: Utenriksdepartementets reiseråd - regjeringen.no

Om reiser under pandemien: Informasjon om utenlandsreiser og koronavirus - spørsmål og svar - regjeringen.no

Finn mer informasjon hos FHI: Råd og regler ved innreise til Norge - FHI