Historisk arkiv

Statsråd Hanssen introduserer "grønt kort" på Telenors Handikapp-program

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Bjarne Håkon Hanssen introduserer tirsdag garantibevis for oppfølging av behov for tilrettelegging av arbeidsplassen fra Arbeids- og velferdsetaten, Hjelpemiddelsentralen, under sitt besøk på Telenors Handikapp-program.

Statsråd Hanssen introduserer "grønt kort" på Telenors Handikapp-program

Bjarne Håkon Hanssen introduserer garantibevis for oppfølging av behov for tilrettelegging av arbeidsplassen fra Arbeids- og velferdsetaten, Hjelpemiddelsentralen, under sitt besøk på Telenors Handikapp-program.

Tid: 4. juli, kl.11.00-13.00.

Sted: Telenor Expo, Snarøyveien 31-33, møterom Horisont

Pressen inviteres fra kl. 12. Lunsjservering

Bjarne Håkon Hanssen vil bli informert om og får anledning til å snakke med deltakere i Handikapp-programmet som Telenor har kjørt i ti år. Telenor har arbeidet for å oppnå et kompetent mangfold. Statsrådens mål og ønske er å få flere over fra passive ytelser til arbeid og aktivitet. Telenor er et eksempel på en bedrift som har vært aktiv for å få flere funksjonshemmede i arbeid.

Bjarne Håkon Hanssen vil samtidig benytte anledningen til å introdusere et "grønt kort", et garantibevis for oppfølging av behov for tilrettelegging av arbeidsplassen fra Arbeids- og velferdsetaten, Hjelpemiddelsentralen.

Ordingen med et garantibevis ble innført høsten 2005, som et ledd i oppfølgingen av IA-avtalens delmål om å bidra til å få flere mennesker med funksjonsnedsettelser i arbeid. Garantibeviset skal nå lages i et praktisk kortformat (vi har laget en dummy i plastlaminat), slik at det blir enklere å bruke og ha med seg. Kortet vil være klart i løpet av september måned. Garantibeviset i papirformat er allerede tilgjengelig på hjelpemiddelsentralene.