Historisk arkiv

Utfyllende program for "regjeringen landet rundt"

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Regjeringen foretar denne uka en rundreise i landet. Under følger program for arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen, finansminister Kristin Halvorsen og helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad. Programmet er åpent for pressen.

Utfyllende program for "regjeringen landet rundt", 10. – 13. januar

Regjeringen foretar denne uka en rundreise i landet. Under følger program for arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen, finansminister Kristin Halvorsen og helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad. Programmet er åpent for pressen.

Tirsdag 10. januar i Akershus

Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad

Kl. 13.00 - 15.00 Statsråden besøker AHUS, Lørenskog.

Onsdag 11. januar i Hedmark

Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen

Kl. 10.00 - 12.00 Statsråden besøker Aetat i Hamar.
Sted: Triangelgården, Torggata 63-65.


Aetat i Hamar er samlokalisert med flyktningetjenesten og sysselsettingsteamet i kommunen, og utgjør et slags "mini" Arbeids- og velferdskontor. Kontoret tilbyr arbeidsrettede tjenester i samarbeid med sosialkontoret, og vil fortsette som kontor fram til 1. juni i år.

Programmet Aetat: kl. 10.00 - 10.30 Arbeidsmarked og arbeidsmarkedsetat i Hedmark, v/fylkesarbeidssjef Tore Nybakk - nøkkeltall, organisering og samarbeid med andre aktører.

kl. 10.30 – 11.10 Aetat Hedemarken v/kontorsjef Per Morten Svenkerud og Hamar Sosialkontor v/avdelingsleder Jon Bernt Hansen - nøkkeltall, arbeidet med målgrupper og erfaringer med samlokalisering

kl. 11.10 – 11.20 Statsråden oppsummerer inntrykk

kl. 11.20 – 11.50 Omvisning i bygg og ”nærmere” kontakt

kl. 11.55 Avreise Løten

Kl. 12.30 Lunsj i Løten

Kl. 13.30 Statsråd Bjarne Håkon Hanssen besøker NAV-kontoret i Løten. Løten har vært prosjektkommune under utviklingen av ny arbeids- og velferdsforvaltning (NAV).

Kommunen har gjennom sammenslåingen av trygd og sosialkontortjenesten gjort seg mange interessante erfaringer som blir viktige i det videre NAV-arbeidet. Bl.a. er kommunens erfaringer viktige for det videre arbeidet med modeller for felles utbetaling av statlige og kommunale stønader.

Regjeringen har nå fokus på det forestående arbeidet med NAV-reformen, som er en viktig reform for regjeringen. NAV-reformen er blant de største organisastoriske reformene som er gjennomført i Norge. Den berører ca. 15 000 ansatte og om lag halvparten av landets befolkning i en eller annen form. Derfor er det også viktig å ha med seg de gode erfaringene som blant Aetat i Hamar og NAV-Løten har høstet, og de gode resultatene de kan vise til, i det videre arbeidet med å utforme en ny arbeids- og velferdsforvaltning som fungerer.

Kl. 17.00 Middag.

Onsdag 11. januar i Hedmark

Finansminister Kristin Halvorsen

Kl. 10 30 – 1200 Toll- og avgiftsdirektoratet (Magnormoen + Eda tollstasjon, 45 min hvert sted)

Kl. 12.30-13.30 Lunsj (Festningen i Kongsvinger, med varaordfører + en fra Festningen)

Kl. 13.30-15.00 SAVIS (Samordning av virkemidler innenfor sysselsettingspolitikken)

Kl. 15.00 Avreise til Elverum

Kl. 16.30 Middag med lokale tillitsvalgte Central Hotell Elverum.

Tre statsråder: Onsdag 11. januar

Kl.19.00 – 21.00 Åpent møte med arbeids- og inkluderingsministeren, finansministeren og samferdselsministeren på Central Hotell:

Tema:

Bjarne Håkon Hanssen: Velferd i Innlandet.

Kristin Halvorsen: Ny kurs for Norge.

Liv Signe Navarsete: Samferdsel i Innlandet.

Torsdag 12. januar i Oppland

Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen, finansminister Kristin Halvorsen og helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad.

Kl. 10.00 De tre statsrådene besøker Øverby Helsesportsenter. Ordfører Kåre Haugen, Gjøvik og styreleder Magnar Linnerud, Øverby Helsesportsenter innleder.

Kl. 10.10 IA-dialogprosjektet: Hvordan og hvorfor? Innledning ved styringsgruppeleder og rådmann Jan Olav Grønland, Vestre Toten kommune.

Kl. 10.20 Presentasjon av prosjektet ved daglig leder Terje Pedersen:

  • Gjennomføring
  • Resultat og erfaringer
  • Videre arbeid og utvikling av konseptet.

Kl. 11.00 Spørsmål og kommentarer fra arbeidslivets representanter (representanter fra prosjekteierne: NHO, LO, Rikstrygdeverket, Arbeidstilsynet, og de fem pilotvirksomhetene: Gjøvik kommune, Vestre Toten kommune, O. Mustad & Søn AS, Mustad Longline AS og Hydro Aluminium Structures AS).

Statsrådene vil få informasjon om Øverbys suksessoppskrift i arbeidet med Inkluderende Arbeidsliv (IA). Øverby kan vise til kraftig nedgang i sykefraværet og millionbesparelser for deltakende bedrifter og offentlige trygdebudsjetter.
Virksomhetene som har deltatt i Øverbys arbeid med arbeidsevneprosjekt, kan vise til en klar bedring i medarbeidernes arbeidsevne, trivsel og helse. Dette har igjen resultert i betydelig nedgang i sykefravær.
Med bakgrunn i IA-avtalen i arbeidslivet har Øverby utviklet et program som styrker den enkelte medarbeiders arbeidsevne. Sentralt i opplegget står en bedret dialog mellom arbeidsgiver og ansatt.
"Prosjekt IA-dialogen", er finansiert av Rikstrygdeverkets Forsøksvirksomhet.

Prosjektet er særlig interessant fordi det er innrettet mot å møte to utfordringer som den nye Intensjonsavtalen for et mer inkluderende arbeidsliv (IA-avtalen 2006 – 2009) tar opp:

- at bedriftene bedre ivaretar arbeidstakere på 45+.
- at bedriftene jobber mer forebyggende, langsiktig og helhetlig. Det er særlig viktig å hindre utstøting av arbeidslivet, og gjøre det mulig for folk å stå i jobb til pensjonsalder. Gjennom å besøke Prosjekt IA-dialogen, kan statsrådene bidra til å spre erfaringene fra vellykkede prosjekter, slik at også andre kan nyte godt av dem.

Kl. 11.45 – 12.45 De tre statsrådene besøker sykehuset Innlandet, avd. Gjøvik

(Brustad har en halv time ekstra i etterkant).

Tema: Sykehusets plass i rehabilitering og attføring av personer til arbeidslivet.

Kl. 13.00 – 15.00 Statsrådene Hanssen og Halvorsen ser på integreringstiltak i Gjøvik kommune:

  • Besøk på ATS – arbeidstrening for innvandrere og nordmenn
  • Besøk på Lillekollen – arbeidstrening kvinnearbeidsplass
  • Informasjon om voksenopplæring og introduksjonsprogrammet.

Gjøvik kommune har bosatt flyktninger sammenhengende i snart 20 år, og er en av de viktigste bosettingskommunene i IMDi Indre Øst. Kommunen bosetter mellom 45 – 50 flyktninger hvert år. Personer som er kommet i familiegjenforening utgjør mellom 5 – 10 hvert år.

Kommunen har ikke gjort forskjell mellom nasjonaliteter, folk med lav eller høy utdanning, funksjonshemminger eller store psykiske skader.

Kommunen har også lagt ned mye arbeid og innsats når det gjelder å få personer ut i arbeid eller utdanning. De har også hatt et prosjekt hvor målet var å hjelpe de svakeste i flyktninggruppen ut i jobb. Dette har gitt gevinst i form av flere personer i arbeid.

Gjøvik har på lik linje med en del store og mellomstore kommuner økt innsatsen ovenfor kvinner for å få disse ut i praksisplass og arbeid.

Kl. 16.00 – 18.00 Statsråd Bjarne Håkon Hanssen besøker Hadelandprodukter – en attføringsbedrift i Gran kommune. Bedriften har gode resultater å vise til. Bedriften Hadelandsprodukter sysselsetter mer enn 400 personer og er en hjørnesteinsbedrift i regionen. De fleste arbeidstakerne er ordinært ansatte innenfor elektronikkproduksjon. Planlagt antall yrkeshemmede for 2006 er 100 personer i avklaring, kvalifisering, tilrettelagt arbeid, arbeidspraksis i skjermet virksomhet (APS) og arbeid med bistand (AMB). Bedriften mottar bare statsstøtte til yrkeshemmede i tiltak.

Attføringsvirksomheten er organisert rundt selve produksjonen, men også med tilbud til yrkeshemmede gjennom bedriftens støttefunksjoner innenfor logistikk, eksport, kantine, rengjøring, regnskap m.m.

Kl. 19.00 Statsråd Sylvia Brustad deltar på årsmøte i Nordvang arbeiderlag, Hamar

Fredag 13. januar i Hedmark

Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad

Kl. 10.00 - 13.00 Statsråden besøker Klukustuen omsorgssenter og Presterudsenteret, Hamar