Historisk arkiv

Dialog med sultestreikende afghanere

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Det er i ettermiddag innledet en dialog mellom de sultestreikende afghanerne og Røde Kors og Flyktninghjelpen. Bakgrunnen er et ønske om at sultestreiken skal kunne avsluttes.

Pressemelding

Nr.: 70
Dato: 11.06.06

Dialog med sultestreikende afghanere

Det er iettermiddaginnledet en dialog mellom de sultestreikende afghanerne og Røde Kors og Flyktninghjelpen. Bakgrunnen er et ønske om at sultestreiken skal kunne avsluttes.

Regjeringen har bedt de uavhengige organisasjonene bistå med en dialog der de sultestreikende kan fremme sine synspunkter, og sammen med organisasjonene drøfte ulike løsninger.

Vedtakene om intensjonene i trepartsavtalen mellom FNs Høykommissær, Afghanske myndigheter og Norge, står imidlertid fast. Vedtakene om retur av dem som ikke har fått opphold, er således ikke et tema i drøftingene.

President Thorvald Stoltenberg i Røde Kors, med sin bakgrunn som FNs Høykommissær, tidligere utenriks- og forsvarsminister og mekler på Balkan, ledet møtene i lokalene til Norges Røde Kors. Generalsekretær Tomas Colin Archer fra Flyktninghjelpen har bistått i dialogen. Etter dagens møte har man bestemt å fortsette dialogen.