Historisk arkiv

Statsrådens kommentarer til granskingskommisjonens del II

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

- Jeg ser med interesse fram til å få gå gjennom de forslag kommisjonen har lagt fram for å sikre en bedre styring med direktoratets myndighetsutøvelse og for å styrke kommunikasjonen mellom departementet og UDI, sier statsråd Bjarne Håkon Hanssen.

Pressemelding

Nr.: 80
Dato: 23.06.06

Statsrådens kommentarer til granskingskommisjonens del II

- Jeg vil rette en stor takk til Graverkommisjonen og de omfattende rapportene de har overlevert til departementet. Jeg har merket meg at kommisjonens utgangspunkt for arbeidet med denne delen har mindre preg av en gransking og mer av utredning. Jeg ser med interesse fram til å få gå gjennom de forslag kommisjonen har lagt fram for å sikre en bedre styring med direktoratets myndighetsutøvelse og for å styrke kommunikasjonen mellom departementet og UDI, sier statsråd Bjarne Håkon Hanssen.

-Departementet vil nå grundig gjennomgå kommisjonens rapport, og ha en tett oppfølging slik jeg sa i Stortinget under høringen. Jeg har allerede igangsatt et arbeid for å sikre tydeligere og bedre rutiner for kommunikasjon, bedre rolleforståelse, bedre styringssystem og rapporteringsrutiner og en styrking av departementets kapasitet og kompetanse til å drive en proaktiv praksisstyring, avslutter statsråden.