Historisk arkiv

Utfordrer ordførere på kunnskap om tilgjengelighet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Kampanjen "Litt enklere" har som mål å gjøre de politiske arenaene tilgjengelig for alle. Statsråd Bjarne Håkon Hanssen utfordrer nå alle landets ordførere til å oppdatere seg på universell utforming og økt tilgjengelighet.

Kampanjen "Litt enklere" har som mål å gjøre de politiske arenaene tilgjengelig for alle. Statsråd Bjarne Håkon Hanssen utfordrer nå alle landets ordførere til å gå inn på nettstedet www.littenklere.no og oppdatere seg på hva universell utforming er, og hvordan økt tilgjengelighet bidrar til at flest mulig av innbyggerne får mulighet til å delta i de demokratiske prosesser. 


Eksempel på spørsmål på www.littenklere.no

Sosial- og helsedirektoratet har på oppdrag fra Arbeids- og inkluderings­departementet satt i gang kampanjen. Blant annet gjennom helsides annonser i flere landsdekkende aviser har kampanjens budskap blitt gjort kjent for allmennheten. 

– Jeg ønsker at ordførerne skal sende stafetten videre til tre andre kolleger. På den måten håper jeg å nå flest mulig av landets ordførere med dette viktige budskapet, sier Hanssen, og legger til at regjeringen ser på det som en demokratisk rett å kunne delta i politisk arbeid og stemme ved valg uten å måtte be om hjelp. 

Snart er det kommunevalg, og i den forbindelse utfordrer statsråd Bjarne Håkon Hanssen i første omgang ordførerne  

  • Tom Tvedt i Randaberg kommune.
  • Svein Roar Jacobsen i Sortland kommune. 
  • Stein Knutsen i Vestre Toten kommune.

til å gå inn på nettstedet www.littenklere.no, besvare nettquiz'en og oppdatere seg på hva universell utforming betyr for politisk arbeid.