Historisk arkiv

Liten nedgang i sykefraværet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

- Det er positivt at vi nå kan registrere en liten nedgang i sykefraværet, selv om vi fortsatt er et stykke unna målsettingen i IA-avtalen om 20 prosent reduksjon i sykefraværet. Vi må derfor fortsatt ha fokus på tettere oppfølging av de sykmeldte, sier statsråd Bjarne Håkon Hanssen.

- Det er positivt at vi nå kan registrere en liten nedgang i sykefraværet, selv om vi fortsatt er et stykke unna målsettingen i IA-avtalen om 20 prosent reduksjon i sykefraværet. Vi må derfor fortsatt ha fokus på tettere oppfølging av de sykmeldte, sier statsråd Bjarne Håkon Hanssen.

Sykefraværet i 1. kvartal 2007 er på 7,3 prosent. Dette er litt lavere enn nivået 1. kvartal 2006. 

- Sykefraværet viser en liten nedgang, men i forhold til nivået i 1. kvartal 2001 har det bare vært en nedgang på 3,5 prosent. Dersom vi skal nå målet om 20 prosent reduksjon i sykefraværet, må utviklingen innen alle sektorer og næringer gå i samme retning. Dessverre er det fortsatt slik at nedgangen i sykefraværet er svakest innen helse- og sosialtjenester, sier statsråd Bjarne Håkon Hanssen.

Nedgangen i legemeldt sykefravær er fra 6,2 prosent i 1. kvartal 2006 til 6,0 prosent i 1. kvartal 2007. Samtidig har det egenmeldte sykefraværet økt fra 1,2 prosent til 1,3 prosent i samme periode.

- Vi har nå innført en ny sykmeldingsmodell med tettere oppfølging av de sykmeldte. Vi har iverksatt endringene fra 1. mars og fått erfaringer fra de første dialogmøtene. Det er mitt håp at tettere oppfølging ute i virksomhetene og økt tilgjengelighet til aktuelle virkemidler vil bidra positivt på utviklingen i sykefraværet, sier statsråd Bjarne Håkon Hanssen, og understreker at det også er positivt at vi nå ser en nedgang i sykefraværet samtidig som sysselsettingen fortsatt øker.