Historisk arkiv

Statssekretær Kjell Erik Øie overrekker Gullriset 2007

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Statssekretær Kjell Erik Øie i Barne- og likestillingsdepartementet kunne i dag overrekke prisen ”Gullriset” for ”Norges mest familievennlige arbeidsplass 2007” til Microsoft Norge AS. (15.02.2007)

Statssekretær Kjell Erik Øie i Barne- og likestillingsdepartementet kunne i dag overrekke prisen ”Gullriset” for ”Norges mest familievennlige arbeidsplass 2007” til Microsoft Norge AS.  

Statssekretær Kjell Erik Øie, adm. dir. i Microsoft Norge, Knut Aasrud og organisasjonsleder i N.K.S. Sølvi Lundgaard. Foto: Henrik Mevold

Norske Kvinners Sanitetsforening (N.K.S.) deler for fjerde gang ut prisen i forbindelse med den årlige fastelavnsaksjonen, derav navnet ”Gullriset”. Hensikten med kåringen er å sette søkelyset på foreldre i arbeidslivet

Microsoft vant på grunn av sin offensive satsing på fedrene. Blant annet gis det tilbud om en ”pappapakke” med inntil seks måneders permisjon med 100% lønn, samtidig som fedre oppfordres til å ta lengre permisjon. I tillegg har bedriften deltatt i prosjektet ”Fostering Caring Masculinities” i regi av Likestillings- og diskrimineringsombudet.

Andre sterke kandidater til Gullrisprisen var henholdsvis Statens Pensjonskasse, som har en uvanlig stor fleksibilitetet, og Aker Kværner Stord, for at de som en mannsdominert arbeidsplass tar konsekvensen av brukerundersøkelser om arbeidstid og gjør turnusen mer familievennlig. Men Microsoft Norge AS stakk av med seieren, og vinneren får heder, ære og et diplom. Vi gratulerer!