Historisk arkiv

Støtte til organisasjonen Barnevakten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

BarneVaktens arbeid i direkte dialog med foreldre er svært verdifullt og et viktig bidrag for at barn og unge skal ha nytte og glede av mediene. Det var en engasjert statsråd Bekkemellem som kunne overrekke 150.000 kroner til Barnevakten.

Det var en tydelig engasjert statsråd som ovverrakte 150.000 kroner til organisasjonen BarneVakten.  - BarneVakten har markert seg med en tydelig stemme i den offentlige debatten om medienes, myndighetenes og foreldrenes ansvar for barns mediebruk og samtidig har BarneVakten bidratt positivt for å styrke foreldrenes rolle som veiledere og grensesettere for sine barn på medieområdet, sa Bekkemellem.

                           


BarneVaktens arbeid i direkte dialog med foreldre er svært verdifullt og et viktig bidrag for at barn og unge skal ha nytte og glede av mediene. I 2006 møtte BarneVakten rundt 13 000 foreldre på foreldremøter i skoler og barnehager med veiledning om barn og mediebruk. Denne direkte formen for kommunikasjon om barns mediebruk setter foreldre stor pris på. Offentlige myndigheter verken kan eller ser det som hensiktsmessig å bygge opp kapasitet til en slik virksomhet, utover at barn og medier også er tema for foreldreveiledningsprogrammet. BarneVakten gjør derfor en svært samfunnsnyttig jobb.

BarneVaktens Øystein Samnøen og barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem, Foto: Yngve Kveine
BarneVaktens Øystein Samnøen og barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem, Foto: Yngve Kveine 

Barne- og likestillingsdepartementet samarbeider med Kultur- og kirkedepartementet, Kunnskapsdepartementet, Samferdselsdepartementet, Justisdepartementet og Fornyings- og administrasjonsdepartementet om trygg bruk av IKT for barn og unge. SAFT-prosjektet og hjemmesiden www.saftonline.no er den publikumsrettede delen av dette arbeidet. SAFT-prosjektet lager nettinformasjon, utarbeider nettbaserte opplæringspakker og framskaffer forskningsbasert kunnskap om barn og IKT. BarneVakten har i sin søknad understreket at ”Digital mobbing” er blant de prioriterte temaene de ønsker å arbeide med. Nå som tusenvis av barn og unge starter på skolen etter ferien er det viktig at temaet mobbing blir tatt opp. Mobbing i skoletida, men også mobbing som skjer på ulike fritidsarenaer er viktig å diskutere.

”Digital mobbing” er også et tema i regjeringens Manifest mot mobbing. Mobbing gjennom mobiltelefoner, e-post, på hjemmesider, uthenginger i praterom og utlegging av mobberelaterte videosnutter på Internett er svært belastende og ydmykende for den som rammes. Det er stort behov for å få dette temaet belyst og understreke at null-toleranse gjelder også for denne typen mobbing.