Historisk arkiv

Hva mener ungdom i Norden om velferdssamfunnets fremtid?

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Barne- og likestillingsdepartementet har laget en ny nettside for Nordisk Ungdomspanel. På denne nettsiden kan alle følge med på nyheter om ungdomspanelet.

Pressemelding

Nr.: 06015
Dato: 14.03.06

Hva mener ungdom i Norden om velferdssamfunnets fremtid?

I forbindelse med Norges formannskap i Nordisk Ministerråd i 2006, er det opprettet et Nordisk Ungdomspanel. Panelet skal bidra til å sikre at ungdoms stemme kommer frem i forhold til viktige saksområder på den nordiske agendaen i 2006. I dag ble nettsiden lansert med statsråd Bekkemellem og to de to norske representantene,Helene Z. Kulstad og Hung Pham, tilstede.

  • Gjennom opprettelsen av Nordisk Ungdomspanel ønsker vi å invitere ungdom fra Norden inn i debatten om viktige samfunnsspørsmål. Demokratiet kan ikke utvikles uten at ungdom blir tatt på alvor.Ungdom vet selv best hvordan fremtiden bør utformes. Jeg gleder meg til å følge panelets arbeid gjennom året – sier barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem.


Ungdomspanelet skal drøfte og komme med innspill til ulike politikkområder innenfor det nordiske samarbeidet:

  • Hvordan bør Nordisk Ministerråd jobbe for å bidra til at Norden skal kunne bli «verdens beste sted for barn og unge»?
  • Hvordan opplever ungdom dagens velferdspolitikk?
  • Hvilke forventninger har ungdomspanelet til fremtidens velferdssamfunn? (herunder også likestilling mellom kjønnene)


Ungdomspanelet er satt sammen av 14 deltakere i alderen 16-24 år fra de nordiske landene og selvstyreområdene. Deltakerne er rekruttert gjennom de nasjonale landsrådene for barne- og ungdomsorganisasjoner. Panelet skal arbeide i dialog med annen ungdom og med ungdomsmiljøer på nasjonalt og nordisk plan.

Barne- og likestillingsdepartementet har laget en ny nettside for Nordisk Ungdomspanel på BLD - Nordisk ungdomspanel. På denne nettsiden kan alle følge med på nyheter om ungdomspanelet. Siden skal inneholde informasjon om panelets sammensetning, arbeid og progresjon.