Historisk arkiv

Kjenn barnas rettigheter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

FNs barnekonvensjon skal gjøres bedre kjent. En ny plakat med barnekonvensjonen sendes, i disse dager, ut til alle landets kommuner, barnehager, skoler, helsestasjoner og frivillige organisasjoner.

Pressemelding

Nr.: 06002
Dato: 12.01.2006

Kjenn barnas rettigheter

FNs barnekonvensjon skal gjøres bedre kjent. En ny plakat med barnekonvensjonen sendes derfor, i disse dager, ut til alle landets kommuner, barnehager, skoler, helsestasjoner og frivillige organisasjoner. Alle barn og voksne skal kjenne konvensjonen og vite hva som er barnets rettigheter.

La barnekonvensjonen inspirere til undervisning og diskusjon om barnerettighetene. Jeg har plakaten hengende på kontoret til daglig inspirasjon, sier barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem.

FNs barnekonvensjon ble ratifisert av Norge i 1991 og gjort til norsk lov i 2003. Konvensjonens grunnleggende prinsipper er barnets beste, barnets rett til å bli hørt, prinsippet om ikke-diskriminering og barnets rett til best mulig utvikling. Sentralt er også barnets rett til helsetilbud, sosial trygghet, barnets rett til utdanning og til hvile og fritid.

Den fargerike plakaten med barnekonvensjonen i kortversjon er trykket opp på bokmål, nynorsk og samisk. Mer om FNs barnekonvensjon er tilgjengelig på Barne- og likestillingsdepartementets internettside: http://www.dep.no/bld

Plakatene kan bestilles i flere eksemplarer fra Departementenes servicesenter, Kopi- og distribusjonsservice, www.publikasjoner.dep.no e-post: publikasjonsbestilling@ft.dep.no eller telefon 22 24 98 60. Bestillingsnr.: Q-1095 B (bokmål), Q-1095 N (nynorsk) og Q-1095 S (samisk).

Last ned plakatene og les mer om FNs barnekonvensjon