Historisk arkiv

Mer i støtte til barne- og ungdomsorganisasjonene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Barne- og likestillingsdepartementet øker grunnstøtten for internasjonalt arbeid i barne- og ungdomsorganisasjonene med 20 % i 2006.

Pressemelding

Nr.: 06007
Dato: 25.01.06

Mer i støtte til barne- og ungdomsorganisasjonene

Barne- og likestillingsdepartementet øker grunnstøtten for internasjonalt arbeid i barne- og ungdomsorganisasjonene med 20 % i 2006. Den økte støtten vil bli fordelt på omkring 30 landsdekkende organisasjoner.

- Barne- og ungdomsorganisasjonene gjør et viktig internasjonalt arbeid, og slik utvikler barn og unge sin interesse for europeiske og internasjonale spørsmål. Dette blir stadig viktigere i dagens samfunn, sier barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem.

Økningen innebærer at grunnstøtten for internasjonalt arbeid i barne- og ungdomsorganisasjonene utgjør kr 3 mill. per år. Alle de støtteberettigede organisasjonene som søkte innen fristen 1. september i fjor, vil nyte godt av den økte bevilgningen i 2006. Dette utgjør omkring 30 landsomfattende organisasjoner.

Det er det statlig oppnevnte Fordelingsutvalget som står for saksbehandling og kontroll av grunnstøtte til barne- og ungdomsorganisasjonene.