Historisk arkiv

334 000 kroner til Barnebyen Finnsnes

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Gjennom en bred satsing på barn og unge ønsker Lenvik kommune å utvikle regionsenteret Finnsnes til en barneby. Barne- og likestillingsdepartementet har bevilget 334 000 kroner i støtte til prosjektet, opplyste barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem onsdag.

Etableringen av Barnebyen Finnsnes innebærer at barn og unges oppvekstvilkår skal gjennomsyre hele samfunnets tenkning. Finnsnes skal fremstå med en klar og tydelig oppvekstprofil, og dette skal gjøre Finnsnes til et attraktivt sted for jobbsøkere, etablerere, turister og ikke minst for lokalbefolkning og barn og unge selv.

- Utviklingen av Barnebyen Finnsnes er et eksempel på at man har klart å mobilisere hele lokalsamfunnet, både privat og offentlig sektor, frivillige og barn og unge selv. Man har våget å tenke nytt og kreativt og man har innsett at en satsing på barn og unge er en satsing som kommer hele lokalsamfunnet til gode. Jeg gleder meg til å følge prosjektet i tiden fremover, sier barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem

Finnsnes skal bli et enda bedre sted å vokse opp, og et sted som kan tiltrekke seg barnefamilier og kompetansearbeidskraft. Målet er at barnebyprosjektet skal bidra til en slik lokal vekst og utvikling.