Historisk arkiv

- Regjeringen satser på barn og ungdom

Ungdom må tenke nytt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem oppfordrer barn og unge til å bidra mer i arbeidet med å skape gode oppvekst- og levekår for alle. For å få til dette må alle som har ansvar for oppvekstmiljøet samarbeide. Offentlige myndigheter må spille på lag med barn, ungdom, foreldre og frivillige organisasjoner.

 

Et nyttig verktøy for å synliggjøre og løfte den offentlige innsatsen på barne- og ungdomsfeltet er publikasjonen: "Satsing på barn og ungdom - Regjeringens mål og innsatsområder i statsbudsjettet 2007".  Her gis det informasjon om bevilgningene til barne- og ungdomstiltak i statsbudsjettet for 2007. Publikasjonen har i første rekke vært et oppslagsverk for politikere og administrasjon i kommunene.

 

I år sender vi  publikasjonen i egen sending til ungdomsrådene i kommunene. Vi gjør dette for å inspirere også ungdom til å tenke nytt om hva som gjøres av forbedringer i kommunene. Vi tror at ungdom kan ha stor nytte av publikasjonen fordi den forteller om tilskuddsordninger og rettigheter for barn og ungdom” sier Karita Bekkemellem.

 

Viktige temaer i Regjeringens helhetlige satsing er: Et bedre oppvekstmiljø, familie og omsorg, kvalifisering for framtiden, kulturell utfoldelse og aktivitet, inkludering og deltakelse, arbeid mot fattigdom og marginalisering, helse og sosiale forhold, ungdom og etablering, internasjonalt samarbeid, kontakt og bistand.

 

Barne- og likestillingsdepartementet har et ansvar for å koordinere regjeringens innsats overfor barn og unge. Publikasjonen er et samarbeid mellom 12 departementer. Publikasjonen sendes ut til alle landets kommuner, fylkeskommuner, fylkesmenn og barne- og ungdomsorganisasjoner, ungdomsrådene mfl.

 

Les publikasjonen her