Forsiden

Historisk arkiv

Norge på europatoppen i bruk av fleksibel arbeidstid

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Av Line Håland Aaltvedt, EU-delegasjonen

Norge er på topp i Europa når det gjelder bruk av fleksitid på jobb, viser ny statistikk fra EUs statistikkbyrå Eurostat.

I anledning kvinnedagen 8. mars publiserte Eurostat et utvalg ny statistikk som omhandler kvinner i arbeid og arbeidstakeres balanse mellom jobb og privatliv. Et av statistikkområdene gjelder andelen fulltidsansatte mellom 15 og 64 år som har fleksibel arbeidstid, og her ligger Norge i tet med en andel på henholdsvis 54,8 prosent for kvinner og 60,1 prosent for menn.

Arbeids- og sosialråd Jacob Hanssen ved den norske EU-delegasjonen i Brussel mener det ikke er overraskende at Norge scorer høyt.

– Norge har høy sysselsetting blant kvinner, noe som ikke minst skyldes at en på mange måter har lagt opp til at arbeid og familie kan kombineres, sier han.

Blant EU-landene er det de nordiske landene som har høyest score. Finland ligger øverst med fleksitid for 53 prosent av den kvinnelige befolkningen og for 59 prosent av landets mannlige arbeidstakere. Sverige er på andreplass med henholdsvis 49 prosent og 46,8 prosent for kvinner og menn. For Danmark på tredjeplass er andelen 44 prosent for både kvinner og menn.

Les Eurostats pressemelding her.