Historisk arkiv

Ny fiskeriråd: Geir Evensen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

<p>Gjennom arbeidet med EØS-utvidelsen det siste året er EU-delegasjonens nye fiskeriråd allerede litt bevandret i Brussel-korridorene. Det gav mersmak.</p>

Etter nesten 14 år i Fiskeri- og kystdepartementet er Geir Evensen på plass i Brussel. For første gang på lenge er han ikke blant de med lengst fartstid.

- Det er uvant å famle, men det gjør det spennende og motiverende også, sier han. - Jeg gleder meg til å se fiskeriutfordringene fra dette perspektivet og å komme ordentlig under huden på Brussel-miljøet. Det nye blir å ta mer initiativ enn jeg er vant til fra departementet. Jeg må ut og skape kontakt på en annen måte.

Geir Evensen havnet i Fiskeri- og kystdepartementet umiddelbart etter endt juristutdannelse ved Universitetet i Bergen, høsten 1993. De siste seks årene har han vært seniorrådgiver og blant annet tilhørt markedslaget og internasjonalt lag på avdeling for havbruk, sjømat og marked.

- Jeg trivdes veldig godt i departementet hvor det aldri har manglet på oppgaver og nye utfordringer. Men det føles riktig å ta et jobbskifte som dette nå. Det passet godt for hele familien, sier han og understreker at mottakelsen i Brussel har vært upåklagelig; familien på tre (snart fire) ble blant annet invitert på middag hos sine norske naboer i Waterloo allerede første dagen. Og siden har det gått slag i slag med sosiale aktiviteter.

- Selv om vi hadde hørt om det gode samholdet i det norske miljøet i forkant, var vi likevel ikke forberedt på at det var så bra. Det gjør det veldig lett å være nordmann i Brussel. 

Med ham er antallet fiskeriråder ved EU-delegasjonen doblet. Paul Oma kommer til å konsentrere seg om ressursforvaltning og Geir Evensen om handels- og markedspolitikk – med litt overlappinger.

- Dette betyr at vi kan gå dypere inn i hver enkelt sak og samtidig øke tilgjengeligheten. Vi vil dessuten kunne være representert i flere sammenhenger enn det Paul alene har hatt anledning til, sier Evensen.