Historisk arkiv

Brussel-sprell

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Nina Dons-Hansen fra Sprell Arrangement i Harstad har vært to uker på jobbutveksling i Brussel gjennom EU-programmet Leonardo da Vinci. Brussel-oppholdet har gitt inspirasjon til nye sprell, forsikrer hun.


Ryk og reis
Leonardo da Vinci er navnet på EUs program for yrkes- og profesjonsutdanning, hvor også Norge deltar. Prosjektet Dons-Hansen deltar i heter ”Ryk og Reis” og er et såkalt mobilitetsprosjekt hvor deltakerne blir utplassert i en bedrift i et annet land i to uker. Prosjektet har tidligere vært gjennomført flere steder i Nordland og Troms, og i år er det Tromsø og Harstad som holder på med prosjektet. Hver by har fått 17 Leonardo-stipend som dekker reise, opphold og forsikring for 10 arbeidsdager. I tillegg har prosjektet fått støtte fra Innovasjon Norge for å dekke administrasjonskostnader.

Marissa Jackson Ræstad (t.v.) og Nina Dons-Hansen. Foto: Frode Dal Fjeldavli

Fra Jentesprell til Brusselsprell
Nina Dons-Hansen er Ryk og Reis-koordinator i Harstad, og har dermed hatt ansvaret for å rekruttere alt fra blomsterdekoratører og journalister til hotellansatte og grafiske designere som deltakere til prosjektet. Samtidig deltar Dons-Hansen selv i prosjektet gjennom sitt firma Sprell Arrangement. Sprell jobber med å skape arrangement i Harstad-regionen i krysningspunktet mellom kultur og næring, og neste helgs Jentesprell er i ferd med å etablere seg som en årlig happening i Harstad.

I Brussel har den initiativrike nordlendingen jobbet i to uker sammen med konsulentselskapet Brusselkontoret AS. – Jeg har lært utrolig mye om lobbyvirksomhet, sier hun. – I Norge er ikke lobbyisme stuerent, men her er det annerledes. Og det er jo helt i min ånd å kjempe for saker, og ikke bare lene seg tilbake og tro at ting ordner seg, forteller hun engasjert. Både gjennom Brusselkontoret AS og på egen hånd har hun vært mye rundt og truffet ulike mennesker og miljøer i EU-hovedstaden. Hun har vært i Europaparlamentet, på miljøkonferanse med Bellona, og hun har til og med truffet en gruppe fra Høgskolen i Harstad som var på studietur i Brussel. I tillegg syntes hun det var interessant å møte Signe Engli som er norsk nasjonal ekspert og jobber med Leonardo-programmet i Europakommisjonen.

Fortsettelse følger..
Dons-Hansen er full av inntrykk, inspirasjon og nye ideer etter Brussel-oppholdet. Ved slutten av oppholdet presenterer hun en rapport for sine midlertidige arbeidsgivere hvor hun bidrar med nye ideer i forhold til både markedsføring og intern organisering. – Nina er veldig kreativ og har kommet med spennende innspill underveis, sier daglig leder i Brusselkontoret, Marissa Jackson Ræstad. – Det er kjempebra å få innspill fra noen med en annen bakgrunn og som ikke sitter midt oppe i vår drift til daglig, legger hun til.

De to unge ambisiøse kvinnene har allerede planer for oppfølging. Nina og et annet Harstad-firma vil involveres i markedsføringen av Brusselkontoret, og de avviser ikke at det kan bli mer samarbeid etter hvert. – Jeg ser mange muligheter og jeg har allerede fått henvendelser om nye typer aktiviteter som følge av Brussel-oppholdet, røper Dons-Hansen. – Jeg har fått så mye kunnskap og så mye mer lyst til å følge med på Europapolitikk. Nå skal det bli EU-arrangement i Harstad, lover Nina Dons-Hansen.