Historisk arkiv

Skribenter fra hele Europa

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Hvilke saker er de opptatt av i EU, utenfor Brussel? Nyhetsbrevet vil utover høsten inkludere artikler fra norske studenter i europeiske byer.

EU-delegasjonen ønsker å stimulere til økt interesse for Europa-spørsmål og har invitert norske studenter til å skrive små artikler til nettsidene og nyhetsbrevet. Med god hjelp fra Association of Norwegian Students Abroad (ANSA) og norske ambassader har over 3000 studenter rundt om i Europa fått invitasjon fra oss, og tilbakemeldingene har ikke latt vente på seg.

Allerede i neste uke vil vi presentere en tekst fra Slovenia ved studentpraktikant Carina Ekornes. Hun var tilstede på den andre årlige europakonferansen Bled Strategic Forum. Temaet for konferansen var ”European Union 2020: Enlarging and Intergrating.”

Skribentene bes selv om å velge tema ut fra hva som opptar dem, men i enkelte tilfeller kommer vi til å ”bestille” korte tekster fra ulike steder for å sammenlikne flere lands vinklinger på ett og samme tema.

Etter hvert håper vi å ha etablert et nettverk av skribenter i hele Europa, og på den måten gi et så bredt bilde av den europeiske debatten som mulig.