Historisk arkiv

Spennende Europadebatt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

<p>Vox Publica er et nystartet nettmagasin som nylig har publisert to interessante artikler med fokus på Europa. Den ene tar opp hvordan Europa snakker med seg selv, den andre spør om demokrati er mulig i dagens Europa. &nbsp;</p> <p>&nbsp;</p>

Vox Publica har demokrati og ytringsfrihet som satsingsområder. Målet er å bidra til den allmenne debatten og kunnskapen om temaene, både ut fra en journalistisk og en faglig-analytisk tilnærming. Magasinet gis ut ved Institutt for informasjons- og medievitenskap, Universitetet i Bergen.

Let’s Talk European
Noen ganger skrives det historie, andre ganger forblir historier uskrevet, særlig i Europa. Finnes Europa egentlig som offentlig rom? Hvordan snakker Europa med seg selv? De spørsmålene serverer Thierry Chervel i det Berlin-baserte nettmagasinet signandsight.com. Magasinet presenterer daglig artikler og sammendrag på engelsk fra tysk og europeisk politisk og kulturell debatt. I artikkelen på Voxpublica forteller grunnleggeren Thierry Chervel om sine erfaringer med dette ambisiøse forsøket på å skape en europeisk offentlighet. Signandsight.com er støttet av tyske kulturmyndigheter.

Artikkelen av Chervel finner du her:
http://voxpublica.no/2007/02/lets-talk-european/

Er demokrati mulig i dag?
Kan demokratiet i Europa reddes i den formen vi kjenner fra nasjonalstaten? Er et føderalt EU en bedre løsning, eller finnes det et tredje alternativ? Dette skal det nye forskningsprosjektet RECON forsøke å svare på. Det skriver professor Erik Oddvar Eriksen ved Arena Senter for europaforskning, Universitetet i Oslo i sin artikkel publisert på Voxpublica.no.

Eriksens artikkel finner du her:
http://voxpublica.no/2007/01/er-demokrati-mulig-i-dag/