Historisk arkiv

Gáldu er evaluert

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud fikk fredag 14. september overlevert rapporten etter evalueringen av Gáldu – Kompetansesenteret for urfolks rettigheter. Senteret er evaluert av Rambøll Management Consulting på oppdrag fra departementet.

Fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud fikk fredag 14. september overlevert rapporten etter evalueringen av Gáldu – Kompetansesenteret for urfolks rettigheter. Senteret er evaluert av Rambøll Management Consulting på oppdrag fra departementet.

Gáldu – Kompetansesenteret for urfolks rettigheter ble etablert i 2002 for å øke kunnskapen om og forståelsen for urfolksrettigheter og samiske rettigheter. Dette er første gangen senteret er evaluert.

Evalueringen viser at Gáldu jobber aktivt og bredt ut mot nasjonale og internasjonale målgrupper. I rapporten blir det også gitt anbefalinger om å gjennomføre en prosess for å gjøre det tydeligere hvilke behov Gáldu skal imøtekomme og for å klargjøre mandat og målgrupper. Anbefalingene ellers er å avklare videre organisering og tilknytning, å innføre mål- og resultatstyring i større grad og å utvikle tiltak i tråd med behov og ressurser.

Departementet vil vurdere oppfølgingen av anbefalingene, i samarbeid med Utenriksdepartementet, Sametinget og Gáldu.

Les rapporten.