Historisk arkiv

Klagenemnda for offentlige anskaffelser evalueres

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

21.09.06

Klagenemnda for offentlige anskaffelser evalueres

Fornyings- og administrasjonsdepartementet har igangsatt en evaluering av Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA). Første skritt i evalueringen er å gjennomføre en kartlegging av hvilke erfaringer som er gjort etter klagenemndas opprettelse i 2003.

Klagenemnda for offentlige anskaffelser ble etablert for å dekke behovet for en alternativ tvisteløsningsmodell til ordinær domstolsbehandling. Formålet med ordningen var å gi en raskere og rimeligere klagemulighet for leverandører på et lavere konfliktnivå. I forbindelse med opprettelsen av nemnda ble det lagt til grunn at nemndas virksomhet og organisering skulle evalueres etter en tid for å se om den har nådd de målsetninger som ble satt av Storting og Regjering.

På vegne av Fornyings- og administrasjonsdepartementet har Resource-Partner AS etter en konkurranse fått i oppdrag å gjennomføre en undersøkelse av hvorvidt klagenemnda har vist seg som et funksjonelt klageorgan. Første skritt er å innhente informasjon fra oppdragsgivere og leverandører som har hatt en sak for klagenemnda. Spørreundersøkelsen skal gjennomføres i siste halvdel av oktober, og Fornyings- og administrasjonsdepartementet oppfordrer alle som blir kontaktet til å sette av tid til å svare.

Formålet med evalueringen er å gi Fornyings- og administrasjonsdepartementet informasjon nok til å vurdere behovet for endringer i nemndas organisering og sammensetning. Det er derfor viktig å vite i hvilken grad nemnda har vist seg å være en funksjonelt håndhevingsordning sett fra brukernes side.