Historisk arkiv

Stormøte i mai om innkjøpsstrategi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

Invitasjon til konferansen "Strategier for bedre, enklere og sikrere innkjøp i offentlig sektor" mandag 15. mai 2006

Leverandører til det offentlige og offentlige innkjøpere inviteres til konferansen "Strategier for bedre, enklere og sikrere innkjøp i offentlig sektor" mandag 15. mai 2006.

Stormøte om innkjøpsstrategi i mai

eHandel i det offentligeLeverandører til det offentlige og offentlige innkjøpere inviteres til konferansen "Strategier for bedre, enklere og sikrere innkjøp i offentlig sektor" mandag 15. mai 2006.

Konferansen arrangeres i regi av Fornyings- og administrasjonsdepartementet (FAD). Den praktiske gjennomføringen står FADs ehandelsekretariat for sammen med Senter for statlig økonomistyring (SSØ). Hovedformålet med konferansen er å gi offentlige virksomheter grunnlag for å sette seg mål om å effektivisere egne innkjøp, og gi innspill til virksomhetenes arbeid med å etablere strategier for bedre, enklere og sikrere innkjøp. Et annet mål er å bidra med praktiske eksempler på strategier og planer som er satt ut i livet, og som har gitt gode resultater for både offentlige virksomheter og deres leverandører.

Dessuten er det et mål å se nærmere på hvordan elektroniske ordre- og fakturahåndteringsprosesser gir grunnlag for bedre økonomistyring. Utover dette er det også satt av tid til å informere om hvordan nytt innkjøpsregelverk og bruk av nye verktøy vil påvirke prosessene for salg til offentlig sektor.

Fremtredende bidragsytere
Så å si hele programmet er nå fastlagt og fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys vil åpne konferansen. Viseadministrerende direktør Lars Chr. Berge fra NHO skal besvare spørsmålet ”er det egentlig en fordel for norsk næringsliv at offentlig sektor gjør sine innkjøp bedre?”, mens direktøren i SSØ, Marianne Andreassen, tar for seg temaet ”elektroniske arbeidsprosesser skal gi bedre økonomistyring”. Byråd for finans og utvikling i Oslo kommune, André Støylen, vil dele erfaringer om utfordringer og løsninger knyttet til økonomistyring og elektronisk handel i hovedstaden sett i fra en beslutningstakers ståsted. Viseadm.dir. Steinar Marthinsen i Helse Øst RHF vil gi et innblikk i ledelsesperspektivet på innkjøpseffektivisering og bruk av elektronisk handel i en av landets største offentlige virksomheter.

Påmeldingsfristen er 5. mai.
Her kan du lese mer om konferansen og melde deg på.