Historisk arkiv

Innbyggerkonferansen - en suksess så langt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

Regjeringens innbyggerkonferanse, som ble holdt i Folkets Hus i Oslo i går ble en suksess. Nå vil oppfølgingen vise om vi klarer å fortsette suksessen.

Regjeringens innbyggerkonferanse, som ble holdt i Folkets Hus i Oslo i går ble en suksess. Nå vil oppfølgingen vise om vi klarer å fortsette suksessen. Hovedpersonene – innbyggerne – bidro med mange og gode forslag til hvordan vi kan få til bedre brukermedvirkning, hvordan tjenestene kan forbedres og hvordan innbyggerne selv kan bidra til utforming av tilbud.

Helse og eldreomsorg, skole, velferds- trygde- og sosialtjenester (NAV) og miljø var de områdene det ble satt mest fokus på.
- Vi arbeider nå med å sammenfatte resultatene av alle gruppenes arbeid for å lage en rapport som blir offentliggjort på Fornyings- og administrasjonsdepartementets hjemmesider straks den foreligger. Deltakerne vil få den tilsendt. Meninger er videre at forslagene skal inngå i regjeringens samlede fornyingsstrategi, sier spesialrådgiver Ole Willy Sandbekk i FAD, som ledet departementets arbeid med konferansen.

Veileder
Ett av produktene av konferansen, som allerede er besluttet skal gjennomføres, er å lage en veiledning i brukerretting og brukermedvirkning for offentlig sektor. Veilederen skal inneholde både minstekrav til etatene og eksempler på gode virkemidler. Konferansen ga en rekke gode momenter til en slik veileder.
- Innbyggerne gjorde en kjempeinnsats, så nå er det opp til oss å bringe suksessen videre, sier Ole Willy Sandbekk.

Fornyingsministeren med konferansens eldste og yngste deltaker
- Det har vært fantastisk å se det engasjementet og den entusiasmen folk har vist her i dag, sier fornyingsminister Heidi Grande Røys. Her er ministeren sammen med Arthur Danielsen fra Farsund og Gry Holme fra Sogndal, konferansens eldste og yngste deltaker.