Historisk arkiv

Praktbygg overlevert

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

– Det skal ikke stå på bygget, kunne fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys konstatere, da hun fredag overleverte nøkkelen til den nye operaen til kultur- og kirkeminister Trond Giske. Hun siktet til regjeringens klare forutsetning om at en ny opera skulle tilby et bredt publikum opera og ballett av høy internasjonal klasse.

Fornyingsminister Heidi Grande Røys med operanøkkelen– Det skal ikke stå på bygget, kunne fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys konstatere, da hun fredag overleverte nøkkelen til den nye operaen til kultur- og kirkeminister Trond Giske. Hun siktet til regjeringens klare forutsetning om at en ny opera skulle tilby et bredt publikum opera og ballett av høy internasjonal klasse.

Grande Røys understreket at dette er hele Norges opera enten man bor på Grønland i Oslo, i Bremanger på Vestlandet eller ytterst i Lofoten. Hun har som ansvarlig statsråd for Statsbygg, hatt det overordnede ansvar for byggingen, og var glad for å kunne takke Statsbygg og alle andre som hadde medvirket, for en førsteklasses jobb.

Sjelden har så mange vært så samstemte, om et i utgangspunktet så kontroversielt bygg. Krangel var det om den skulle bygges, hvor den skulle bygges og av hva slags stein den skulle bygges.
Fredag var det unison oppslutning om alle valg. I rekken av talere var det enighet om at Norge har fått en av verdens flotteste operaer.

Kulturminister Trond Giske slo fast at dette var nasjonens gave til hovedstaden. Han fremhevet viktigheten av at operaen måtte bli synlig, og var glad for svaret han kunne gi sine barn og barnebarn på spørsmål om hva oljegenerasjonen brukte alle millionene til: - Vi bygde landets største kulturhus etter Nidarosdomen!

Bildetekst: Operasjef Bjørn Simensen og operadirektør Bernt Bauge har fått nøkkelen til den nye operaen av kulturminister Trond Giske.
Bildetekst: Operasjef Bjørn Simensen og operadirektør Bernt Bauge har fått nøkkelen til den nye operaen av kulturminister Trond Giske.