Historisk arkiv

Fornyingsdepartementet åpner Verdens brukervennlighetsdag 2006 i Oslo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 46/2006
Dato: 14.11.06

Fornyingsdepartementet åpner Verdens brukervennlighetsdag 2006 i Oslo

Politisk rådgiver Jørund Leknes i Fornyingsdepartementet sier at det offentlige har et særlig ansvar for å utforme brukervennlige tjenester, og mener brukervennlighet må settes høyere på dagsorden. 14. november åpner han den norske markeringen av Verdens brukervennlighetsdag.

14. november åpnes den norske markeringen av Verdens brukervennlighetsdag av politisk rådgiver Jørund Leknes i fornyings- og administrasjonsdepartementet. Årets arrangement er en interaktiv utstilling og avholdes i det nye Posthuset i Oslo. Både privat og offentlig sektor er representert når syv utstillere demonstrerer sine brukervennlige produkter og forklarer hvordan de har kommet fram til disse produktene gjennom brukersentrerte designprosesser. Den populære søketjenesten Sesam.no og den norske prisbelønte hjemmeelektronikk-produsenten Asono holder i tillegg faglige innlegg der de forteller hvorfor og hvordan de sikrer brukervennlige tjenester og produkter.

Ifølge Jørund Leknes, politisk rådgiver i FAD, har det offentlige et særlig ansvar for å utforme sine tjenester slik at de fungerer godt og er enkle å bruke. - Brukskvalitet er noe som påvirker alles hverdag. Vi har produkter som er mer eller mindre brukervennlige rundt oss hele tiden. Fra alarmklokka om morgenen, via mobiltelefonen, nettbanken, Tven og offentlige tjenester på nett. Mange av disse tingene kan og bør være enklere å bruke. Regjeringa er opptatt av universell utforming av både produkter og tjenester, og er glad for at initiativ som ”Verdens brukervennligehetsdag” er med på å sette dette på dagsorden, sier Leknes.

Verdens brukervennlighetsdag er et internasjonalt initiativ i regi av Usability Professionals’ Association (UPA). Formålet med denne dagen er å øke bevisstheten rundt fordelene med brukersentrert design og hvorfor fokus på brukskvalitet er viktig. I Norge er det Dataforeningen som står bak arrangementet. Det er andre gang denne verdensomspennende dagen markeres, og det skjer med over 190 arrangementer i 37 land, blant annet i Danmark, Sør-Afrika og Filippinene. Arrangementene er organisert av tusenvis av frivillige som alle brenner for at hverdagen vår skal bli enklere.

For mer informasjon om arrangementet i Norge se: www.dataforeningen.no.
For mer informasjon om initiativet se: www.worldusabilityday.org.

Kontakt:
Ole Andreas Alsos, oaa@steria.no, 915 44 825
Ram Yoga, ray@steria.no, 950 50 510