Historisk arkiv

Åpning av ny flerbrukshall på Setermoen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Torsdag besøkte statssekretær Espen Barth Eide Setermoen leir i indre Troms for å markere åpningen.

Åpning av ny flerbrukshall på Setermoen

(11.08.06) Torsdag 10. august besøkte statssekretær Espen Barth Eide Setermoen leir i indre Troms for å markere åpningen av en ny flerbrukshall. – Moderniseringen av Setermoen leir er et uttrykk for satsingen i nord og for styrkingen av Forsvarets operative evne, sa statssekretæren i sin åpningstale.

Flerbruksbygg Setermoen
Statssekretær Espen Barth Eide var tilstede ved åpningen.

Den nye flerbrukshallen er bare en av mange investeringer som er foretatt eller som planlegges på Setermoen. Store deler av bygningsmassen var til dels svært nedslitt og endringer i både materiell og moderne prinsipper for utdanning av soldater har gjort det hensiktmessig med en omfattende modernisering.

Statssekretæren var meget imponert over nybygget. Etter å ha dratt adgangskortet igjennom kortleseren rullet portene til bygget opp og han kunne erklære den nye flerbrukshallen for åpnet. Den nye flerbrukshallen er et moderne og kompakt totalanlegg for undervisning, vedlikehold, lagring av personlig utrustning og avdelingsmateriell, inkludert kjøretøyer. Hallen er på hele syv tusen kvadratmeter. Den er det første større prosjektet som direkte fornyer forholdene for den operative virksomheten. I tillegg er både messebygg, forvaltningsbygg, militære boliger og forlegninger fornyet. Det er også investert i kilometervis med nye vannledninger til fjernvarmenettet, som sørger for miljøvennlig oppvarming til det meste av leiren.

I talen sin fremhevet statssekretæren at stort sett all utdanning av vernepliktige mannskaper foregår i Nord-Norge og at rekrutteringsgrunnlaget for Norges deltakelse i internasjonale operasjoner i stor grad skapes i nord. – Etterspørselen etter militære styrker til internasjonale operasjoner er økende. Det ser ikke ut til å virke avskrekkende på de som skal inn til førstegangstjeneste. Faktisk så er det slik at stadig flere av de som skal avtjene førstegangstjeneste søker seg til operative avdelinger, sa Barth Eide.

Neste steg på vei mot et modernisert Setermoen er byggingen av et nytt idrettsanlegg, som starter høsten 2006.