Historisk arkiv

Forsvarministeren på industribesøk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen besøkte torsdag 16. februar Kongsberg sammen med nærings- og handelsminister Odd Eriksen. Hensikten med besøket var først og fremst å gjøre seg kjent med det teknologiske miljøet på Kongsberg.

Forsvarministeren på industribesøk til Kongsberg

(17.02.06) Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen besøkte torsdag 16. februar Kongsberg sammen med nærings- og handelsminister Odd Eriksen. Hensikten med besøket var først og fremst å gjøre seg kjent det teknologiske miljøet på Kongsberg, både i et forsvarsperspektiv og i en større næringspolitisk sammenheng.

- Jeg ble imponert over den teknologiske klyngen som bedriftene på Kongsberg representerer og det store internasjonale engasjementet sa statsråd Strøm-Erichsen etter besøket.

Statsråden hadde to hovedbudskap til bedriftene. Først og fremst at gjenkjøpsavtaler er viktig for Norge og at hun er opptatt av et godt samarbeid med den norske forsvarsindustrien.

Statsråden fikk se en rekke av de forsvarsprodukter som bedriftene i Kongsberg Gruppen utvikler, blant annet Nytt sjømålsmissil (NSM), Multirolle radio (MRR), fjernstyrt våpenstasjon, kommando- og kontrollsystem for luftvern samt ulike kompositt produkter.

Se også kronikken ” Vi må spille på lag” (Dagens næringsliv, 16.02.2006)