Historisk arkiv

Konflikten i Midt-Østen — spørsmål om en internasjonal fredsstyrke

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

- Norge er opptatt av at det raskt kommer i stand en løsning i Libanon som gjør det mulig å avhjelpe de påtrengende humanitære behovene, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Konflikten i Midt-Østen – spørsmål om en internasjonal fredsstyrke

(27.07.06) - Norge er opptatt av at det raskt kommer i stand en løsning i Libanon som gjør det mulig å avhjelpe de påtrengende humanitære behovene, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

I den forbindelse drøftes muligheten for å etablere en ny internasjonal styrke i området. I utgangspunktet er Norge positive til en slik styrke forutsatt at styrken gis et mandat, og settes opp slik at oppdraget kan utføres på en effektiv måte. Foreløpig er det imidlertid ikke tatt beslutning om å opprette en ny styrke i området og Norge er heller ikke forspurt om å delta med militære styrker.

- Det er mange uavklarte spørsmål vedrørende en eventuell styrkes mandat, sammensetning og format, sier forsvarsministeren. - Hvorvidt vi skal bidra vil vi måtte vurdere dersom vi får en konkret henvendelse. Da vil vi vurdere et eventuelt bidrag opp mot hvilke kapasiteter vi har tilgjengelig som kan være relevante i en slik styrke, sier Strøm-Erichsen.

Nyheten vil bli oppdatert i tråd med utviklingen i saken.