Historisk arkiv

Ønsker full åpenhet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen ønsker full åpenhet omkring vurdering av habilitet.

Ønsker full åpenhet

(09.03.06) Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen ønsker full åpenhet omkring vurdering av habilitet.

I forbindelse med forsvarsministerens pressekonferanse i tilknytning til program GOLF, kom det opp spørsmål omkring hennes egen habilitet i saken. Forsvarsministeren tok da umiddelbart et initiativ til en grundig gjennomgang av saken, og ba om at alle relevante opplysninger måtte fremskaffes og gjennomgås av juridiske eksperter.

I den forbindelse har Forsvarsdepartementet blitt informert om at det eksisterer en avtale mellom Forsvaret og EDB Business Partner Norge AS-IT Drift, et firma der statsrådens ektefelle er ansvarlig for driftssenter og stormaskin. Avtalen går flere år tilbake i tid, og utløper i mai 2006. Omfanget på avtalen i 2005 var 2,7 millioner, eks mva. I februar 2006 ble bistandsbehovet utlyst på nytt blant Forsvarets rammeavtalepartnere. Forsvaret har foreløpig ikke valgt ny leverandør. Beslutning om en videreføring av opprinnelig strategi for program GOLF innebærer at den aktuelle kontrakten uansett ville blitt terminert ved innfasing av ny logistikkløsning.

- Jeg ønsker full åpenhet om alle prosesser som angår Forsvaret, og det inkluderer naturligvis også mine egne beslutninger og beslutningsgrunnlag, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Forsvarsdepartementets jurister har gitt en foreløpig uttalelse i saken. Konklusjonen er at det ikke foreligger habilitetsproblemer. Saken er også oversendt Lovavdelingen i Justisdepartementet for uttalelse.