Historisk arkiv

Soldatene trives bedre og bedre i Forsvaret

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

En undersøkelse fra Forsvarets Mediesenter viser at nesten 90 prosent av de vernepliktige trivdes godt.

Soldatene trives bedre og bedre i Forsvaret

(11.08.06) En undersøkelse foretatt av Forsvarets Mediesenter viser at nesten 90 prosent av de vernepliktige trivdes godt under førstegangstjenesten. Bare 2,2 prosent av de spurte trivdes dårlig. Undersøkelsen er foretatt blant vernepliktig personell som har dimittert etter avtjent førstegangstjeneste.

- Forsvaret er opptatt av å gi de vernepliktige en meningsfylt tjeneste, at de skal trives og at førstegangstjenesten skal være kompetansegivende. Vi er nok blitt mye bedre på dette enn vi var før. Det å avtjene verneplikt i dag er noe helt annet enn hva det var for 20 år siden, sier statssekretær Espen Barth Eide. Han mener det er spesielt viktig at de som avtjener førstegangstjenesten føler de har utbytte av året i Forsvaret, siden det nå er relativt få som faktisk gjennomfører verneplikten.

Barth Eide mener Forsvarets satsing på bedre informasjon til de vernepliktige i forkant av innrykk, blant annet gjennom Hærens nettsted utvalgt.no, samt en bedre mottaksprosess har mye å si for hvordan de vernepliktige trives i Forsvaret. – Undersøkelser viser at hele 60 prosent av de vernepliktige har benyttet seg av kommunikasjon på Internett med Forsvaret i forkant av førstegangstjenesten, sier Barth Eide. Det viser hvor viktig det er at vi kommuniserer med ungdommen via deres egne kommunikasjonskanaler, som internett og sms, og i et moderne formspråk.

Statssekretæren er svært fornøyd med nivået på dagens vernepliktige. Han har selv snakket med flere av de som nå er inne til førstegangstjeneste, både ved innrykk, underveis og med soldater på vei ut i internasjonale operasjoner. De aller fleste er veldig motiverte. – Resultatene fra undersøkelsen bekrefter også inntrykket av at verneplikten er rotfestet i befolkningen, avslutter Barth Eide.

Les mer om undersøkelsen på Forsvarsnett:

http://www.mil.no/start/article.jhtml?articleID=124956