Historisk arkiv

-Velferd og idrett alltid gode investeringer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Onsdag 22. august, markerte forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen satsingen på velferd og idrett på Setermoen med å åpne ny kunstgressbane og nytt idrettsbygg.

Onsdag 22. august, markerte forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen satsingen på velferd og idrett på Setermoen med å åpne ny kunstgressbane og nytt idrettsbygg .

Etter omvisning og orientering på Sørreisa Control and Reporting Centre (CRC), var  forsvarsministeren med på å åpne Setermoen leir sitt flotte, nye idrettsanlegg. - Det nye idrettsbygget er et topp moderne helsestudio og et fantastisk anlegg. Det er veldig hyggelig å se slike prosjekter realisert. Velferd og idrett er alltid gode investeringer for Forsvaret. Det er viktig både for soldatutdanningen og for trivselen, sa Strøm-Erichsen under markeringen.
Kunstgressbanen er topp moderne. Idrettsbygget inneholder blant annet mer enn 400 velutstyrte kvadratmeter styrketreningsareal, 30 spinningsykler, aerobicrom og en full størrelse håndballbane. I tillegg er det etablert ny kantine like ved forlegningsområdet i leiren.
- Hele satsingen har til sammen kostet mer enn 40 millioner kroner i tillegg til at det er investert millioner i moderne treningsutstyr, sier Carl Oscar Pedersen i Forsvarsbygg Utvikling.

Forsvarsministeren under åpning av idrettsbygget Setermoen leir

Samarbeid
Idrettsanlegget er et godt eksempel på det gode sivilmilitære samarbeidet i Bardu kommune og leiren. Forsvaret har inngått avtale med kommunen om administrasjon av treningsfasilitetene og ettersyn av utstyr. - Vi setter pris på dette samarbeidet. Forsvaret signaliserte tidlig at de hadde sett at dette var noe kommunen hadde god kompetanse på og ønsket å ha oss med på laget. Vi har et godt samarbeid med Forsvaret på mange områder. Nå håper vi samarbeidet kan utvikles slik at sivile også kan bruke disse flotte treningsanleggene i perioder der Forsvaret har ledig tid, sier leder avdeling kultur i Bardu kommune, Ole Kroken.