Historisk arkiv

Forsvarsministeren overværer rydding av blindgjengere

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

14-15. august besøker forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen Jørstadmoen leir, Heimevernets kompetanse- og skolesenter på Dovre og Hjerkinn skytefelt.

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen besøker tirsdag Jørstadmoen og Forsvarets kompetansesenter for kommando og kontrollinformasjonssystemer (FK KKIS), som ivaretar viktige funksjoner for hele Forsvaret, både hær, sjø og luft. En av FK KKIS viktigste oppgaver er å støtte norske styrker, både når de er hjemme i Norge og når de deltar i operasjoner utenfor landets grenser. Her vil Strøm-Erichsen få en orientering om leiren, og hun vil møte ledelsen og representanter fra de ansattes organisasjoner.

Forsvarsministeren besøker videre Heimevernets kompetanse og skolesenter (HVSKS) på Dovre, hvor hun vil få en orientering, og videre få en demonstrasjon av hvordan Hjerkinn skytefelt ryddes for eksplosiver. - Ryddingen av Hjerkinn skytefelt er en viktig miljøsak både i Forsvaret og nasjonalt. Oppryddingen står sentralt i arbeidet Forsvaret gjør for å tilbakeføre skytefelt til naturen, og det er interessant å se hvordan dette foregår i praksis, sier Strøm-Erichsen. Gjennomføringen av prosjektet vil både kunne gi den forventede naturgevinst samtidig som Forsvaret som tiltakshaver vil høste betydelig erfaring og kompetanse i naturrestaurering.

Det ble i St.meld. nr. 11 (1998-1999) vedtatt at Hjerkinn skytefelt på Dovre skal legges ned som ledd i en omfattende plan for utvidet vern av Dovrefjell gjennom Sunndalsfjella nasjonalpark, som forlengelse av Dovrefjell nasjonalpark, og landskapsområder vestover fra Rondane nasjonalpark.