Historisk arkiv

Skulptur foran Ledelsesbygget

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen avduket i dag skulpturen ”Membran” som har fått en sentral plass utenfor Forsvarets ledelsesbygg.

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen avduket i dag skulpturen ”Membran” som har fått en sentral plass utenfor Forsvarets ledelsesbygg i Glacisgata 1.

Kunstverket er laget av kunstneren Per Inge Bjørlo. I tillegg til kunstneren selv og hans familie og venner var det invitert gjester fra kunstmiljøer og de som arbeider med utsmykking i offentlig forvaltning. Ansatte fra Forsvaret og Forsvarsdepartementet var også til stede. Marinemusikkens messingkvintett spilte under avdukingen.

Kunstneren selv sa i sin tale at han var veldig beæret over å ha fått oppdraget. Skulpturen er laget i rustfritt stål, og vil derfor ifølge Bjørlo kunne "stå der til evig tid".   

 - Det er et stort kunstverk som blir stående ved en stor bygning, sa forsvarsministeren under avdukningen. - Det har vært interessant å lese kunstnerens egne tanker om hvordan han ville utforme skulpturen nettopp ut fra hensynet til plassering på et historisk område, bygningenes karakter og deres evne til å fange rommet og lyset.

Forsvarsministeren påpekte også at det er en meget bra ordning ved offentlig nybygging at en viss andel av byggekostnadene avsettes til kunstnerisk utsmykking.   

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen avduker skulpturen foran ledelsesbygget. (foto: Helge Andersen, Forsvarsbygg)