Historisk arkiv

Finansministerens kommentar til Norges Banks rentebeslutning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Rentebeslutningen er i tråd med markedsaktørenes forventninger. Norges Bank signaliserer at renten skal økes gradvis, i små og ikke hyppige skritt, mot et mer normalt nivå, sier finansminister Kristin Halvorsen.

Finansministerens kommentar til Norges Banks rentebeslutning

- Jeg tar Norges Banks beslutning på hovedstyremøtet i dag om å holde renten uendret til etterretning, sier finansminister Kristin Halvorsen. Rentebeslutningen er i tråd med markedsaktørenes forventninger. Norges Bank signaliserer at renten skal økes gradvis, i små og ikke hyppige skritt, mot et mer normalt nivå.

- Norsk økonomi er inne i en sterk høykonjunktur. Det er god vekst i sysselsettingen, og ledigheten er på et historisk lavt nivå. Samtidig melder stadig flere næringer om problemer med å skaffe kvalifisert arbeidskraft. Flere bedrifter nærmer seg en kapasitetsgrense, sier finansministeren.

- Renten er fortsatt lav. Kredittveksten holder seg høy. Jeg vil igjen minne husholdningene og næringslivet om at de må ta høyde for høyere rente når de planlegger for framtiden, sier finansminister Kristin Halvorsen.


Publisert: 27.09.06