Historisk arkiv

Finansministeren ut i landet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

I uke 2 skal regjeringsmedlemmene ut av kontorene og ut i landet. Finansminister Kristin Halvorsen skal sammen med fornyingsminister Heidi Grande Røys besøke Oslo og Vestfold.

Finansministeren ut i landet

I uke 2 skal regjeringsmedlemmene ut av kontorene og ut i landet. Finansminister Kristin Halvorsen skal sammen med fornyingsminister Heidi Grande Røys besøke Oslo og Vestfold.

Mandag 8. januar begynner de Oslo-besøket med en lunsj på Møtestedet, en kafé drevet av Kirkens Bymisjon. Her skal de møte brukere av og ansatte på stedet, til en uformell samtale. Dette besøket er lukket for pressen, etter ønske fra Kirkens Bymisjon.

- Det er viktig å selv oppsøke noen av miljøene som ikke representerer de sterkeste pressgruppene i Norge, sier Kristin Halvorsen.

- Møtestedet gir oss anledning til å møte et annet Oslo enn det vi ofte blir presentert for ellers. Vi ser fram til å høre om hva de har på hjertet.

Deretter reiser de til Skattedirektoratet. Skatteetaten mottok i 2006 Rosingprisen for beste nettjeneste. Dette er blant annet begrunnet i at 1,5 skatteytere nå leverer selvangivelsen over nett og ytterligere en halv million via SMS og telefon.

Skattedirektoratet har også bidratt betydelig til Min Side, som så langt har vist seg vellykket.

- Både fornyingsministeren og jeg er opptatt av at offentlige tjenester skal være lett tilgjengelig og brukervennlig. Det Skattedirektoratet har fått til så langt, er imponerende. Det er imidlertid rom for ytterligere forenklinger på skattesiden, og det vil vi diskutere under møtet, sier finansminister Kristin Halvorsen.

Oslobesøket fortsetter onsdag med et besøk på Holmlia skole, som vil demonstrere hvordan de jobber med IT i undervisningen. De har blant annet gode erfaringer med bruk av Linux i skolen, som de vil dele med fornyings- og finansministeren.

Kristin Halvorsen og Heidi Grande Røys vil bruke fredagen i Vestfold. Her skal de blant annet besøke mikroteknologimiljøet i Horten, Sandefjord lufthavn og få en presentasjon av hvordan ”den papirløse kommune” fungerer i Larvik.

Les mer om "Regjeringen ut i landet" på Statsministerens kontor sine nettsider.


Publisert: 08.01.07