Historisk arkiv

Råd til finansministeren?

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Finansminister Sigbjørn Johnsen inviterer elever ved ungdomsskoler og videregående til å bli med på bloggkonkurranse.

Sigbjørn JohnsenEtter at jeg ble finansminister har jeg snakket mye om noe jeg kaller generasjonskontrakten. Kort fortalt handler generasjonskontrakten om at vi som lever i dag skal dekke våre behov uten å ødelegge kommende generasjoners mulighet til å dekke sine. Ikke bare vi, men også våre barn og barnebarn, skal kunne vokse opp i et godt samfunn. Skal vi klare det må vi holde orden i økonomien og forvalte våre ressurser på en god måte. Generasjonskontrakten handler med andre ord om dere og deres framtid, og derfor vil jeg gjerne ha råd fra dere. Jeg utfordrer dere alle til å delta i min bloggkonkurranse.

Oppgaven er: ”Ikke dra opp stigen! Tenk deg at du er finansminister. Hvordan skal dagens politikere ta hensyn til at også de neste generasjonene skal ha det like godt som vi har i dag? Hva ville du gjort for at vi både skal ha det bra i dag og spare penger til årene som kommer?” Frist for å sende inn innlegget er satt til 15. april.

Hvis du ikke allerede har en blogg som du kan publisere innlegget på kan du sende det på     e-post til sibs@fin.dep.no. Hvis du publiserer det selv, må du sende lenken til innlegget til sibs@fin.dep.no. Lengden på blogginnlegget må være på mellom 5000 og 7000 tegn.

Vinneren vil bli premiert og vi publiserer innleggene på nettsiden www.samarbeidforarbeid.no