Historisk arkiv

Svar på spm. 1074 fra stortingsrepresentant Rytman

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Omregistreringsavgiften og enhetskostnaden

Stortingets president
Stortinget
Karl Johansgate 22
0026 OSLO

Deres ref

Vår ref

Dato

06/3125 SL

28.06.2006

Skriftlig spørsmål nr. 1074 fra Jørund Rytman vedrørende omregistreringsavgiften og enhetskostnaden

Jeg viser til brev 22. juni 2006 fra Stortingets president vedlagt følgende spørsmål fra stortingsrepresentant Jørund Rytman til skriftelig besvarelse:

”Jeg viser til mitt spørsmål nr 1011, datert 09.06.2006 og besvart 19.06.2006. Jeg kan ikke se at spørsmålet er verken tilstrekkelig eller tilfredsstillende besvart, og spør igjen: Er finansministeren i stand til å opplyse Stortinget om hva kostnaden ved å gjennomføre en omregistrering av hhv bil og campingvogn er, eller har ikke finansministeren tilstrekkelig kostnadskontroll i sin underliggende organisasjon til å kunne beregne denne enhetskostnaden og besvare spørsmålet?”

Svar:

Innledningsvis finner jeg grunn til å presisere at ansvaret for og gjennomføringen av registreringsforretninger knyttet til kjøretøy ligger under samferdselsmyndighetene. Formelt og administrativt ligger denne oppgaven således ikke under en organisasjon underlagt Finansdepartementet.

Fra Samferdselsdepartementet har jeg til bruk for mitt svar på spørsmålet, fått opplyst at omregistreringskostnaden for Statens vegvesen når en kunde velger å omregistrere et kjøretøy ved en trafikkstasjon, anslagsvis utgjør 300 kr. Dersom kunden får omregistrert kjøretøyet gjennom en bilforhandler (som benytter Autoreg), vil kostnaden bli noe lavere for Statens vegvesen, ettersom det er bilforhandleren som utfører arbeidet knyttet til omregistreringen. Etatens kostnader varierer ikke i særlig grad mellom de ulike typer omregistreringsobjekter nevnt i spørsmålet. Vegvesenets kostnader er altså de samme uavhengig av om campingvognen er fra 2002 eller 2003, eller om den veier 950 eller 1050 kg, samt at etatens kostnader knyttet til denne omregistreringen er i samme størrelsesorden som å registrere en personbil, gjerne fra 2002 med vekt mellom 1,2 og 1,6 tonn.

Med hilsen
Kristin Halvorsen