Historisk arkiv

Spørsmål nr. 71 fra Finanskomiteen/Høyres fraksjon av 24. mai

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Kontantstøtte (proveny av redusert og utvidet stønadsperiode)

Finansdepartementet
Vårt saksnr: 06/2807

Spørsmål nr. 71, fra Finanskomiteen/ Høyres fraksjon, av 24. mai 2006, vedrørende Revidert nasjonalbudsjett 2006

"Hvor mye av provenyreduksjonen i kontantstøtte skyldes at man har redusert stønadsperioden? Hva blir bevilgningene, fordelt på relevante kap. og post, hvis man skal opprettholde Bondevik II-regjeringens forslag til stønadsperiode på kontantstøtten, oppdatert med siste anslag for etterspørselen etter kontantstøtteordningen?”

Spørsmålet er forelagt Barne- og likestillingsdepartementet som svarer følgende:

”I saldert budsjett er det lagt til grunn en innsparing på 75 mill. kroner knyttet til én måneds reduksjon i stønadsperioden for kontantstøtte.

I forbindelse med Revidert nasjonalbudsjett 2006 er det foreslått en nedjustering av kontantstøtten på kap. 844 Kontantstøtte, post 70 Tilskudd på 59,5 mill. kroner. Om lag 17 mill. kroner skyldes forslag om endret måltall på barnehageutbygging for barn i kontantstøttealder. Øvrig nedjustering på om lag 43 mill. kroner skyldes redusert utbetaling per barn samt reduksjon i antall barn i kontantstøttealder som følge av forkortelsen av stønadsperioden på en måned. Departementet har ikke data som viser den isolerte virkningen av hvert av disse forholdene.

Dersom man skal gjeninnføre Bondevik II-regjeringens forslag til stønadsperiode fra 1. juli 2006 vil provenyet være 37,5 mill. kroner basert på de beregninger som ble foretatt i forbindelse med St.prp. nr. 1 Tillegg nr. 1 Om endring av St.prp. nr. 1 om statsbudsjettet 2006."