Historisk arkiv

Spørsmål nr. 73 fra Finanskomiteen/FrPs fraksjon av 22. mai

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Ulønnet arbeidsinnsats i skatetfunn

Finansdepartementet
Vårt saksnr: 06/2712

Spørsmål nr. 73, fra Finanskomiteen/Fremskrittspartiets fraksjon, av 22. mai 2006, vedrørende Revidert nasjonalbudsjett 2006

"Kompensasjonsordningen for ulønnet arbeidsinnsats i Skattefunnprosjekter ble i revidert nasjonalbudsjett for 2005 øremerket med 70 mill. kroner. Hva er årsaken til at ordningen er fordelt mellom Fornyelses- og administrasjonsdepartementet og Nærings- og handelsdepartementet? Hvor mye av de øremerkede midlene har gått til administrasjon av kompensasjonsordningen"

Spørsmålet er forelagt Nærings- og handelsdepartementet, som har svart følgende:

"I RNB i 2005 ble det bevilget 70 mill. kroner til to separate ordninger i tilknytning til Skattefunn-ordningen. Den ene var en kompensasjonsordning for ulønnet arbeid utført i foregående år (2002-2004) og den andre en tilskuddsordning med virkning f.o.m. 2005. Det ble bevilget 10 mill. kroner til kompensasjonsordningen over Fornying- og administrasjonsdepartementes budsjett(tidligere Moderniseringsdepartementet) og 60 mill. kroner til tilskuddsordningen for 2005 over Nærings- og handelsdepartementets budsjett.

For tilskuddsordningen ble det avsatt 5 mill.kroner av budsjettet på 60 mill. kroner til administrasjonskostnader i forbindelse med Norges forskningsråds saksbehandling av søknader om støtte for ulønnet arbeid utført i 2005. For kompensasjonsordningen ble det ikke presisert hvor stor andel av budsjettet på 10 mill. kroner som kan benyttes til administrasjon i forbindelse med Konkurransetilsynets behandling av søknader om kompensasjon for årene 2002-2004.

Det presiseres i St.prp. nr. 65 (2004-2005) at det kan bli aktuelt å overføre midler mellom de to ordningene dersom dette skulle vise seg nødvendig. Behovet for en slik overføring er for tiden under vurdering, sett i lys av resultater fra saksbehandlingen i forbindelse med de to ordningene. Det presiseres at tilskuddsordningen for tiden er til vurdering i EFTAs overvåkingsorgan ESA, og at ordningen må godkjennes av dette organ før den kan iverksettes."