Historisk arkiv

Spørsmål nr. 77 fra Finanskomiteen/Høyres fraksjon av 24. mai

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Lovteknisk bistand selvstendig næringsdrivende

Finansdepartementet
Vårt saksnr: 06/2807

Spørsmål nr. 77, fra Finanskomiteen/ Høyres fraksjon, av 24. mai 2006, vedrørende Revidert nasjonalbudsjett 2006

"Høyre bad i sitt spørsmål nummer 30 om lovteknisk bistand til å utforme forslag overfor selvstendig næringsdrivende. Vi oppfatter ikke svaret som lovteknisk bistand og ber om at det gis i nytt svar.”

Spørsmålet er forelagt Barne- og likestillingsdepartementet som svarer følgende:

”Høyre ba i spørsmål 30 om kostnadsberegninger knyttet til at selvstendig næringsdrivende fikk 100 prosent dekning av sykepenger under svangerskap, svangerskapspenger, fødsels- og adopsjonspenger, omsorgspenger fra 1. dag, pleie- og opplæringspenger. Videre ble det bedt om lovteknisk bistand til å utforme et slikt forslag.

Gjennomføring av de ovennevnte forslag krever endringer i tre kapitler i folketrygdloven, hvorav to kapitler er innenfor Arbeids- og inkluderingsdepartementets område og ett kapittel er innenfor Barne- og likestillingsdepartementets område. Det kan heller ikke utelukkes at det kan være nødvendig med andre lovendringer. For å sikre en korrekt utforming av reglene vil det måtte brukes noe tid på å utrede gode lovtekster. Barne- og likestillingsdepartementet kan derfor ikke legge fram et samlet forslag til nødvendige lovendringer på den tid som er til disposisjon for svar på spørsmål fra Stortinget."