Historisk arkiv

Invitasjon til MS Polarlys og Brønnøysund

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

På Kystens dag, fredag 9. juni er fiskerirepresentanter for seks ulike nasjoner i det nordatlantiske fiskeriforvaltningsområdet samt EU samlet om bord i MS Polarlys for å diskutere tiltak mot overfiske og for en fortsatt bærekraftig utvikling. Det blir en pressekonferanse om resultatet av forhandlingene om bord på hurtigruteskipet MS Porlarlys kl.14.45 fredag 9. juni. Skipet går fra Sandnessjøen kl.1330.

Pressemelding

Nr.: 46/2006
Dato: 06.06.2006
Kontaktperson: Informasjonsrådgiver Sigbjørn Larsen 97 62 46 78

Priv til red:

Invitasjon til MS Polarlys og Brønnøysund

På Kystens dag, fredag 9. juni er fiskerirepresentanter for seks ulike nasjoner i det nordatlantiske fiskeriforvaltningsområdet samt EU samlet om bord i MS Polarlys for å diskutere tiltak mot overfiske og for en fortsatt bærekraftig utvikling. Sammen med fiskeri- og kystminister Helga Pedersen deltar EU-kommisæren for fiskeri Joe Borg, Bjørn Kalsø fra Færøyene, Einar Gudfinnson fra Island og Finn Karlsen fra Grønland. Frå Russland møter leiaren for Fiskeriavdelinga i Landbruksdepartementet Aleksander Fomin, og frå Canada møter assisterande departementsråd (Assistant Deputy Minister) for Fiskeri og havdepartementet David Bevan.

Det blir en pressekonferanse om resultatet av forhandlingene om bord på hurtigruteskipet MS Porlarlys kl.14.45 fredag 9. juni. Skipet går fra Sandnessjøen kl.1330.

Ankomst i Brønnøysund er kl. 16.00. Her vil det være folkefest i havna i anledning Kystens dag, med musikk, sildebord, grillet laks, handel og kystkultur. Statsråd Helga Pedersen holder tale for dagen, deler ut Fyrtårnprisen og avduker et merke som symboliserer at Brønnøysund ligger akkurat midtveis i Norge.

Pressen inviteres også med sammen med statsråden og hennes internasjonale følge med på båttur til Vega. På turen blir det besøk på et av Norges største oppdrettsanlegg og en orientering om UNESCOs verdensarvområde. På Vega Hotell serveres middag signert mesterkokk Bjørn Aga. Retur til Brønnøysund kl. 2300.

Påmelding til Sigbjørn Larsen tlf. 97 62 46 78.