Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Nytt nettsted - lansering av portalen www.fisheries.no

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen lanserte i dag portalen www.fisheries.no under sjømatmessen European Seafood Exposition i Brussel.

Pressemelding

Nr.: 34/2006
Dato: 09.05.2006
Kontaktperson: Seniorrådgiver Halvard Wensel mob. +47 971 80 784

Nytt nettsted - lansering av portalen www.fisheries.no

Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen lanserte i dag portalen www.fisheries.no under sjømatmessen European Seafood Exposition i Brussel. - Det er et økende behov for å formidle informasjon om norsk ressurs- og havbruksforvaltning og hva Norge gjør for å sikre at sjømaten vi eksporter til mer enn 150 land er trygg og sunn. Økt fokus på miljøinformasjon omkring fiskeprodukter gjør det nødvendig å forbedre informasjonen på dette området, sier Helga Pedersen.

Portalen er engelskspråklig og inneholder blant annet faktaartikler om tilstanden til de kommersielle norske bestandene, ressursforvaltning og kontroll, havbruk, det marine miljø og om arbeidet som gjøres for å sikre at norsk sjømat er trygg.

Portalen er utarbeidet og redigeres av Fiskeri- og kystdepartementet i samarbeid med Havforskningsinstituttet, Fiskeridirektoratet, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES) og Mattilsynet.

Fisheries.no baserer seg teknisk og designmessig på Utenriksdepartementets www.norway.info, som gir informasjon om Norge via egne nettsteder i 89 land og på 18 språk. Fiskeriportalen hostes på UDs Norgesportal-server.Til toppen